Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“Ja vam advertir que el cas Rus afectava també València i la Generalitat”

La diputada provincial valenciana d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo

Adolf Beltran

València —

“Ja vam advertir que això anava més enllà de la Diputació, que no era només el cas Imelsa, ni tan sols el cas Rus, que afectava la Generalitat i uns quants ajuntaments; entre aquests, els de València i Xàtiva”, ha assegurat Rosa Pérez Garijo, diputada provincial d’Esquerra Unida que va denunciar l’escàndol i va aportar a la Fiscalia Anticorrupció les gravacions sobre les quals es basa la investigació judicial.

“Hi ha conseqüències polítiques”, indica la diputada en referència a la caiguda política d’Alfonso Rus, “però veurem també conseqüències penals”. En la seua doble condició de denunciant i membre del Consell d’Administració d’Imelsa, l’empresa pública provincial situada al centre de la trama, Rosa Pérez anuncia que la setmana que ve es personarà com a acusació en la causa. “Hem esperat a fer-ho. Sabíem que l’operació era imminent i, com hem fet des del principi, hem deixat treballar la Fiscalia i el jutjat. De cap manera no hem volgut perjudicar el procediment”.

“Estic molt contenta”, afig Pérez Garijo, que va denunciar el cas amb el suport del llavors diputat autonòmic d’Esquerra Unida Ignacio Blanco. “S’ha vist la faena que hem fet en aquesta denúncia, l’abast de la qual va molt més enllà de la Diputació”.

Rita Barberá, com a alcaldessa de València, i Francisco Camps, que era president de la Generalitat, figuren en el rerefons de la trama de corrupció destapada, però Pérez Garijo assegura que no té cap més informació que la que ella mateixa va aportar a la Fiscalia. Sí que situa l’exregidora del PP, María José Alcón, de l’equip de Barberá, en les gravacions que va efectuar l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, que revelen el cobrament de comissions. I esmenta la Mostra de València, la restauració de les Torres de Quart i l’adjudicació del centre cultural la Rambleta entre els aspectes que afecten l’Ajuntament de València.

Però Barberá és senadora i qualsevol actuació judicial envers ella requeriria haver d’alçar-li l’aforament. El cas de Camps és diferent, si finalment hi estiguera involucrat, ja que ara no està aforat. En les gravacions aportades hi ha al·lusions a l’expresident com a coneixedor dels cobraments de comissions.

Etiquetas
stats