Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Ximo Puig diu que el Museu Joan Fuster és “el principi de la recuperació” de l'escriptor de Sueca

El conseller Vicent Marzà, l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, el president Ximo Puig i el director de l'Espai Fuster, Francesc Pérez Moragon, en la inauguració.

elDiariocv

La Generalitat i l'Ajuntament de Sueca impulsaran la difusió del llegat de l'escriptor i assagista Joan Fuster a través de l'Espai Joan Fuster, que aspira a donar a conéixer el seu fons bibliogràfic i documental, a recuperar les seues aportacions fonamentals a la cultura i a actuar com a focus d'atracció intel·lectual i d'activitat investigadora.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller de Cultura, Vicent Marzà, han assistit a l'obertura de l'Espai Joan Fuster, situat en la que va ser la casa de l'assagista i que consta de tres àrees: el Museu Joan Fuster, un Centre de Documentació i l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània.  Acompanyats per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el director de l'Espai Joan Fuster, Francesc Pérez Moragon, han inaugurat aquest dimecres el centre.

“Volem donar estabilitat a la cooperació de la Generalitat amb la Casa Museu de Joan Fuster” en allò que ha de ser “el principi de la recuperació” de la figura de l'escriptor suecà, que va encarnar a la perfecció “l'humanisme i els valors de la il·lustració”, ha assenyalat Ximo Puig durant la seua intervenció.

“De vegades oblidem que hem tingut la gran sort de tindre entre nosaltres a artistes i intel·lectuals amb una extraordinària dimensió europea”, com és el cas de Joan Fuster“, ha indicat també el President, qui ha afegit que, amb l'obertura d'aquest espai, es posarà en relleu ”el Joan Fuster més desconegut, el seu perfil d'assagista i les seues aportacions transcendentals per a entendre la cultura contemporània“.

Puig ha animat també a donar a conéixer Fuster entre els joves per a que puguen portar a terme una labor d'investigació sobre la seua obra que encara està pendent. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que l'Espai Joan Fuster tindrà una “gran capacitat d'atracció intel·lectual”.

Per la seua banda, el conseller Marzà ha volgut destacar que “després de dues dècades de bloqueig del projecte per part de l'antic Govern, l'Espai Joan Fuster obri les portes al món gràcies a una confluència d'esforços per part de la Generalitat, l'Ajuntament de Sueca, la Biblioteca de Catalunya i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València”.

Aixi mateix, el conseller d'Educació ha assenyalat que, amb la inauguració de l'Espai Joan Fuster, s'ha complit un “objectiu de legislatura”. D'una banda, com ha indicat, el museu “honra la memòria del poble, amagada molts anys als calaixos de l'oblit” i, a més, ajuda a “eixamplar les ments” perquè tots els ciutadans i ciutadanes coneguen la figura de Joan Fuster i de tots els intel·lectuals valencians.

“Fuster va escriure: no tingueu més conviccions que les decididament imprescindibles. I jo, humilment, crec que és imprescindible, que ja és hora, que arriben distincions i reconeixements per a Fuster no solament des de la seua Sueca”. Amb aquestes paraules, l'alcaldessa, Raquel Tamarit, ha finalitzat la seua intervenció convidant a reconéixer el paper i la contribució de Fuster, pel que fa al relat identitari, i en altres camps com les ciències socials, la política, l'economia, la història, l'art o la filologia.

Per la seua banda, el director de l'Espai Joan Fuster, Francesc Pérez i Moragón, s'ha referit a la magnitud del llegat de l'escriptor i assagista de Sueca: “Tenim el propòsit de dur endavant un programa d'activitats que facen conéixer tot aquest fons artístic, bibliogràfic i documental que no es pot exhibir al Museu i sobretot que el posen a l'abast dels investigadors i de les persones interessades en l'obra i la figura de Fuster”. “Per a aconseguir-ho, necessitem la col·laboració de les nostres institucions i de moltes persones”, ha afegit, convençut que serà fàcil sumar-hi suports.

Etiquetas
stats