Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un alt càrrec del PP de Camps condemnat per corrupció va subvencionar l’institut d’Álvarez Conde del qual formava part

Alexandre Català –al mig–, al costat de l’exconseller Rafael Blasco durant el judici pel saqueig a la cooperació pública valenciana.

Sergi Pitarch

El Govern de Francisco Camps va requerir l’Instituto de Derecho Público de la Universitat Rey Juan Carlos per a nombrosos assessoraments i en diferents departaments i institucions. El seu director, embolicat ara en l’escàndol dels màsters que li ha costat el càrrec a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i a l’exministra de Sanitat Carmen Montón, tenia un gran predicament entre els càrrecs populars, que també van fer el camí invers i van acabar treballant com a professors en el seu institut.

És el cas d’Alexandre Català, l’exsotssecretari de la Conselleria d’Immigració condemnat a quatre anys i mig de presó –pena que compleix en l’actualitat– per formar part d’una trama de saqueig dels fons públics per a la cooperació internacional que va liderar l’exconseller Rafael Blasco. El curs 2008 i 2009, Català va formar part del consell de l’Instituto de Derecho Público que dirigia Álvarez Conde. Just al maig del 2009, quan acabava el curs, el departament que gestionava com a número tres va abonar una factura de 18.000 euros a l’entitat de la URJC per un “Informe sobre els models d’integració en les persones migrants”.

Segons la informació en poder d’eldiario.es, la factura la va emetre l’Instituto de Derecho Público el 28 d’abril de 2009 i se li va pagar el 19 de maig del mateix any. Ni trenta dies després, tot un èxit en una administració autonòmica que ja havia col·lapsat amb la crisi i que va arribar a pagar als seus proveïdors a més de 120 dies. No va ser l’únic treball remunerat per la Conselleria de Blasco i Català per assessoraments diversos.

Des de la mateixa Sotssecretaria es van pagar el 17 de juliol de 2008 6.000 euros per un estudi del marc legal de la integració. Al començament d’aqueix any, al gener, s’havien abonat a l’institut d’Álvarez Conde dues factures més de 6.000 euros cadascuna per un “estudi sobre la normativa vigent” i l’altra per informació en matèria d’immigració.

A més de Català, com a membre del consell de l’Institut també estava el regidor de l’Ajuntament de València amb Rita Barberá Félix Crespo, imputat en el cas Taula pel presumpte finançament il·legal del PP.

Álvarez Conde va aconseguir altres contractes que ja havia revelat eldiario.es, com els 30.000 euros del conveni amb l’Instituto Universitario de Derecho Público de la URJC el 2008 “per a activitats en l’àmbit del benestar social” i la Conselleria de Benestar Social del poliimputat Juan Cotino i l’encàrrec del Consell Jurídic Consultiu a Álvarez Conde perquè elaborara els “Comentarios a la Constitución Europea”, la seua obra magna.

També la Conselleria d’Educació de Camps i el Consell Social de la Universitat de València van sucumbir als encants d’Álvarez Conde i el van nomenar “Premi a l’Excel·lència Docent” l’any 2009, un guardó dotat amb 3.000 euros.

Entre els anys 2008 i 2009, l’Instituto de Derecho Público d’Enrique Álvarez Conde va rebre 81.120 euros de diners públics del Govern de Francisco Camps. Mentrestant, fitxava Alexandre Català i altres càrrecs del PP per al seu consell en la polèmica entitat.

Etiquetas
stats