Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Pedro Sánchez supera amb claredat Susana Díaz en avals dels socialistes valencians

Pédro Sánchez amb Ximo Puig quan el primer era líder del PSOE.

Voro Maroto

Els pronòstics inicials apuntant a un empat tècnic han fallat estrepitosament. Segons fonts del PSOE, Pedro Sánchez ha superat clarament Susana Díaz en la recollida d'avals a la Comunitat Valenciana. L'exsecretari general del partit, segons el primer recompte, n'hauria obtingut 8.105 (el 55%) pels 5.300 de la presidenta d'Andalusia, el 36%. Patxi López queda molt lluny de tots dos amb 1.000 avals, el 7%.

S'han arreplegat 14.405 avals sobre un cens de 17.000, el 82%. Les dades són provisionals -no estan computats els documents presentats per internet- a l'espera que la gestora ratifique la validesa dels certificats, que poden ser duplicats o tenir altres defectes de forma. A Espanya, Díaz s'ha imposat per la minima.

Els resultats han sigut acollits amb eufòria per la candidatura de Sánchez, l'home fort de la qual a la Comunitat Valenciana és José Luis Ábalos. “És emocionant veure el reconeixement a mesos molt durs i de molt treball. Ací comença el restabliment de la dignitat del partit i la construcció d'un nou futur per al PSOE”.

Ábalos, secretari general del PSPV-PSOE en la província de València, no ha volgut fer lectures en clau valenciana de la recollida d'avals, encara que el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la direcció del partit han fet campanya per la presidenta andalusa. “L'executiva del PSPV ha d'entendre a les bases”, s'ha limitat a dir.

Etiquetas
stats