eldiario.es

Menú

La plaça de l’Ajuntament serà per a vianants l’últim diumenge de cada mes

El tripartit canviarà l’ordenança després d’un procés participatiu per permetre que es puga circular amb patins per la ciutat

- PUBLICIDAD -
Imagen de la plaza del Ayuntamiento

Imatge de la plaça de l’Ajuntament de València

Des del seu aterratge en la Regidoria de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi (Compromís), defensa que “la plaça de l’Ajuntament no es pot convertir en una rotonda”. Tant és així, que la intenció del tripartit municipal –integrat per Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú– és deixar la plaça per a vianants durant aquest mandat. Encara que fins que no acaben els altres projectes de conversió en zona de vianants –en l’entorn de la Llotja o de la plaça de la Reina– no s’iniciarà el procés.

No obstant això, es vol assajar els efectes d’aquesta pacificació del trànsit, com ho denominen des del govern local. Per això, l’Ajuntament de València convertira en zona de vianants la plaça l’últim diumenge de cada mes. “L’objectiu és que l’espai alliberat de la circulació siga utilitzat d’ara endavant per a moltes altres iniciatives socials, culturals, lúdiques o ciutadanes”, apunten des de l’executiu municipal.

La conversió en zona de vianants començarà aquest diumenge, coincidint amb la marxa mundial contra el canvi climàtic i pel fet de celebrar-se en la plaça la jornada d’activitats de conscienciació ‘Tots comptem, tots sumem’. Hi haurà tallers per a xiquets i adults –per exemple, de reparació de bicicletes– , teatres infantils, mercat ambulant ecològic, entre altres activitats.

El procés comportarà que l’espai estiga reservat per als vianants i les bicicletes. A més, s’habilitarà un espai restringit per a les persones que vulguen patinar. Just una activitat que vol impulsar Grezzi a través d’una ordenança nova –“que es redactarà de manera participativa”– per a permetre que les persones es puguen desplaçar per la ciutat patinant, circumstància que ara no està permesa.

La plaça estarà tancada a la circulació des de les 10 h a les 20 h. L’accés motoritzat només estarà permés pel carrer del Periodista Azzati, però serà exclusivament per a residents. Les línies de l’EMT 6, 8, 9, 10, 11, 13, 28, 70, 71 i 81 circularan per un carril restringit del carrer esmentat fins al de Roger de Lloria. A partir d’ací, faran el seu trajecte habitual. Així mateix, els accessos als aparcaments, segons l’Ajuntament, estaran garantits.

“Amb aquesta acció fem un pas més per a la transformació del que ara mateix és una rotonda en una plaça digna del seu nom i d’una ciutat de la importància de València”, ha expressat Grezzi. “Es tracta de tornar a les persones el gaudi dels espais públics pacificats i de qualitat”. El primer pas per a la conversió total de la plaça de l’Ajuntament de València en zona de vianants ja s’ha engegat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha