Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

Tres policies locals contracten un detectiu privat per espiar la regidora que va denunciar la seua oposició manegada

La regidora, a la porta de sa casa, en una imatge captada per l'agència de detectius privats

Sergi Pitarch

València —

Tres policies locals han contractat un detectiu privat per fer un seguiment a la regidora d’Hisenda de Paiporta, Beatriz Jiménez. L’edil, juntament amb l’alcaldessa del municipi de València, Isabel Martín, ambdues de Compromís, s’han negat a validar una oposició irregular en què diversos d’aquests agents consolidaven la seua plaça. A més, aquest procés de selecció va ser endevinat per un dels policies del cos local en un escrit davant notari que va revelar en exclusiva eldiario.es.

La croada judicial que porten els tres agents contra les dues càrrecs públics ha portat l’alcaldessa i l’edil a estar investigades en un jutjat per no haver acatat una oposició que l’anterior alcalde del PP, el secretari de l’Ajuntament i el Consell Jurídic Consultiu consideren il·legal. De fet, la seua declaració va ser ajornada fa poc perquè la fiscal no va acabar de veure bastant justificada la denúncia. Previsiblement el procés serà arxivat.

Però aquesta situació no ha fet cessar els policies en el seu atac a les polítiques de Compromís que van denunciar el presumpte manegament de l’oposició i que no van voler consolidar les seues places de manera il·legal. Els agents han contractat un detectiu privat perquè espiara la regidora en la seua vida privada amb la intenció de desacreditar-la personalment en el mateix procés. En el seguiment, apareix l’edil amb el seu fill i es du a terme un seguiment en el seu domicili particular i els llocs que freqüenta amb la seua parella.

Els denunciants mesclen les seues relacions personals amb l’oposició per intentar minar el prestigi de la política i la seua presa de decisions neutra i objectiva.

L’informe ha estat aportat a la causa judicial que els tres policies, F. J. Bueno, A. Montero i R. Riquelme, tenen contra l’alcaldessa i la regidora per l’oposició presumptament manegada. Els tres treballen en altres municipis, però han continuat amb l’atac sistemàtic a les polítiques per no haver validat la seua oposició irregular. Crida l’atenció que aquesta agressivitat contra Isabel Martín i Beatriz Jiménez siga inexistent contra l’anterior alcalde del PP, Vicente Ibor, que va convocar i va anul·lar l’oposició ara judicialitzada.

L’alcaldessa i l’edil estan summament preocupades per aquests seguiments que vulneren la seua intimitat i avisos a través de terceres persones, màximament quan arriben d’agents que són funcionaris públics amb accés a informació confidencial i armes.

Etiquetas
stats