eldiario.es

9

Empar Marco, directora general de la nova televisió valenciana

El Consell d’Administració de la CVMC elegeix la corresponsal de TV3 a la Comunitat Valenciana al cap de nou votacions i 12 hores d’entrevistes i deliberacions

La candidatura de Marco tira avant amb els vots de sis dels nou consellers, dues abstencions i un suport per a un altre dels aspirants, Josep Ramon Lluch.

La comissió de televisió del Parlament valencià ha de ratificar la setmana que ve el seu nomenament

Empar Marco.

Empar Marco.

El Consell d’Administració de la futura televisió pública valenciana ha elegit Empar Marco com a directora general de la cadena, el màxim responsable dels continguts televisius. Marco s’ha imposat a Salvador Enguix i Josep Ramon Lluch, els altres dos candidats que havien superat el tall en el procés de selecció desenvolupat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). 

Marco ha necessitat unes quantes hores de deliberacions i nou votacions per a eixir elegida. Després de les entrevistes personals amb els candidats –d’una hora de duració i a partir de les 10.30 hores– els membres del Consell Rector han buscat un acord.

No ha estat fàcil. Cap dels candidats no obtenia el quòrum –tres cinquenes parts dels vots, sis de nou– malgrat unes quantes hores de reunió. Marco partia amb avantatge després de l’estudi del currículum (30% de la baremació) i el projecte (60%), però els tres candidats han arribat molt igualats a les entrevistes (10%).

Finalment, passades les 10 de la nit de dijous, la decisió ha estat presa i comunicada. Enguix, segons fonts del Consell, ha estat el primer a ser descartat: la primera votació ja havia comportat un empat a quatre vots entre Marco i Lluch. En la votació final, Marco ha obtingut sis vots i Lluch, que havia tingut possibilitats durant una gran part de la jornada, u. Dos dels consellers s’hi han abstingut.

El president de la CVMC, Enrique Soriano, i uns quants membres del Consell –proposats pel PP (1), PSPV-PSOE (2), Compromís (2), Ciutadans (2), Podem (1) i el sindicat UGT (1)– s’han negat a desvelar el sentit dels vots. En cercles polítics s’atribueixen les abstencions als representants de Ciutadans i el vot a Lluch al PP.

Empar Marco és corresponsal a la Comunitat Valenciana de TV3. Llicenciada en Filologia, va treballar com a lingüista en Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) entre el 1988 i el 1993. També va ser corresponsal de Catalunya Ràdio i els diaris Avui i La Vanguardia. Amb una extreballadora de la cadena, Esperança Camps, ha escrit una novel·la sobre el tancament de Canal 9, Vertigen.

Marco ha estat elegida després d’un procés amb vint aspirants. Ara, basant-se en el projecte que ha presentat, serà la peça clau en el llançament de la nova televisió, que encara no té data per a la posada en marxa o l’inici de les emissions. La seua elecció ha de ser ratificada dijous que ve en comissió en el Parlament valencià, en què només necessita la majoria absoluta dels vots.

És a dir, PSPV-PSOE i Compromís (en el govern de la Generalitat) i Podem (el suport parlamentari) no necessiten el suport del PP ni de Ciutadans, els altres dos partits amb representació en les Corts Valencianes. Soriano ha destacat el bon nivell dels candidats i la solidesa del projecte de Marco, que espera “que es puga iniciar com abans millor”.

Segons la llei de creació de la companyia que reemplaçarà Ràdio Televisió Valenciana, el director general, amb un mandat inicial de tres anys, té com a competències, entre altres, “decidir els continguts i ordenar la programació de les emissions de la televisió, la ràdio, els serveis en línia, i també qualsevol altra difusió que es puga donar, d’acord amb les directrius bàsiques recollides en el mandat marc, el contracte programa i les directrius d’actuació acordades pel Consell Rector”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha