Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra matisa la proposta d’Iglesias a Sánchez: “Jo ho vaig fer d’una altra manera”

La vicepresidenta Mònica Oltra en una roda de premsa del Consell

Miguel Giménez

València —

La dirigent de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha passat aquest dilluns pels micròfons de la Cadena Ser, amb Pepa Bueno en Hoy por hoy, i pels de la Cadena COPE, amb Carlos Herrera en Herrera en COPE, on ha valorat la situació actual per la qual travessa Espanya esperant que es forme un govern.

Oltra s’ha referit a la proposta llançada divendres passat per Pablo Iglesias –oferint a Pedro Sánchez un acord de govern en què ell en seria vicepresident i en què integrarien Esquerra Unida–: “Jo hauria seqüenciat això d’una altra manera”. És més, ha afegit que ella ho va fer “d’una altra manera” en les negociacions del Consell, “primer de tot es va negociar què i, quan això va estar firmat, es va fer una proposta d’estructura de govern, sense posar noms, i, quan això va estar tancat, hi vam posar noms”, ha declarat en la Cadena Ser.

No obstant això, també ha puntualitzat que l’escenari actual és diferent i que aquest fet potser ha portat Pablo Iglesias a prendre la iniciativa: “S’ha perdut aquest mes valuós i no hi ha hagut espenta pel Partit Socialista”; per això apunta que aquesta proposta ha estat “forçada per les circumstàncies”.

Govern “a la valenciana”

La vicepresidenta valenciana també ha explicat en Herrera en COPE que aquest cap de setmana s’han fet passos per al canvi de govern que “cal” a Espanya, alhora que ha instat el socialista Pedro Sánchez a ser “valent” i a apostar per un pacte “a la valenciana”, en compte de fer-ho “a la portuguesa”, que va permetre a València un govern alternatiu al PP format per PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem.

Així mateix, ha insistit en el fet que estava convençuda que Compromís tindria grup parlamentari propi al Congrés, cosa que no ha estat possible, a parer seu, per una interpretació “autoritària i restrictiva” del reglament de la Cambra. I quant a la situació a Catalunya, ha insistit en el fet que cal un govern nou que “dissenye un Estat del qual vulguen formar part tots els territoris”.

Etiquetas
stats