Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unides Podem abandona la negociació del nou Consell encallada en les competències

Un moment de la reunió d'aquest dimarts dels representants de PSPV, Compromís i Unides Podem a la seu del PSPV a València

Laura Martínez / Sergi Pitarch

València —

0

La investidura de Ximo Puig aquest dimecres -es podria realitzar en segona volta en els pròxims dos mesos- es complica encara més. Els negociadors d'Unides Podem s'han alçat de la taula negociadora a les 13.30 hores d'aquest dimarts al no mostrar-se conforme amb les competències cedides per PSPV i Compromís per a les seues dues conselleries que els corresponen.

La coalició entre les forces d'esquerra pretén la competència de Transició Ecològica, ara en mans de Compromís. La ruptura no és definitiva posat que els propis negociadors han assegurat que marxen “fins que hi haja possibilitat de parlar”.

Fonts de la negociació han explicat que Unides Podem ha emplaçat a PSPV i Compromís a fer-los una proposta: “No ens han acceptat res del que proposem i el dilluns ja vam perdre tot el dia en el mateix punt”. Sobre la vicepresidència per a la coalició electoral d'esquerres, tampoc ha quedat tancat res sobre la taula.

Els morats i EUPV esperaran a aquesta vesprada a rebre una proposta per a sotmetre-la a les seues bases. “Ens demanen entrar en el Govern però no volen donar-nos poder de decisió”, apunten fonts dels negociadors.

De moment, Unides Podem té segur que tindrà dos conselleries, una d'Habitatge -competència cedida pel PSPV- i una altra de Qualitat Democràtica, cedida per Compromís i que tindrà Transparència i Cooperació Internacional.

Les negociacions es van encallar el dilluns al matí quan PSPV i Unides Podem es van unir perquè Compromís cedira Transició Ecològica, al que la coalició es nega posat que seria buidar la meitat de competències de la Conselleria de Medi Ambient.

La pressió d'Unides Podem es basa en buscar acomodament a Julià Álvaro, el que va ser secretari autonòmic de Medi Ambient amb Compromís. Álvaro es va passar a Podem i va concórrer en la llista morada, no aconseguint acta pels mals resultats. Donar-li Transició Ecològica a Álvaro és una línia roja que Compromís no vol depassar.

Etiquetas
stats