Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

“És insultant i immoral que un ministre com Montoro ens faça d’oposició”

Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell

Voro Maroto

València —

La vicepresidenta de la Generalitat ha carregat contra el Ministre d’Hisenda, que el dimecres, després d’una reunió amb empresaris a València, va acusar el Govern valencià de mala gestió, deslleialtat i victimisme pel que fa a la gestió de la seua penúria financera. Mónica Oltra no ha ocultat la indignació contra Cristóbal Montoro, un alt càrrec “non grat” per a la Generalitat.

“Montoro ve a València a fer-se la foto i no a treballar. És insultant i immoral que el representant d’un govern que té ofegada la Comunitat Valenciana, no reforma el sistema de finançament faltant a la seua obligació i discrimina aquest Govern respecte a l’anterior, que era del PP, ens acuse de faltar a la nostra obligació”, ha dit Oltra.

“Com gosa a dir que no treballem”, ha clamat la vicepresidenta. Segons la portaveu del Consell, és fals que el retard en la recepció del FLA –l’instrument amb què l’Estat dota de liquiditat les autonomies– es dega a la negligència del Consell, que no hauria enviat les factures conformades per al cobrament. “La documentació estava degudament enviada tres dies abans del tancament del termini”.

La líder de Compromís també ha negat l’acusació de victimisme i deslleialtat de Montoro. “Exigir els mateixos drets que la resta dels ciutadans espanyols [el finançament autonòmic] no és victimisme, és justícia. El que és intolerable és que a un Consell amb president del PP Montoro li envie sis vegades més diners que a un altre de distint color polític. Vaja amb la lleialtat institucional dels anomenat moderats”.

Transparència investiga un alt càrrec de Compromís

La vicepresidenta també ha anunciat que la Conselleria de Transparència investiga la directora general d’Internacionalització, un alt càrrec de Compromís en la Conselleria d’Economia. Mónica Cucarella no va advertir en la seua fitxa d’activitats, obligatòria per a tots els alts càrrecs, del seu càrrec d’apoderada en una gasolinera d’Alzira propietat de la seua família. Aqueixa estació de servei ha estat, a més, denunciada davant de la Fiscalia per la Generalitat, que exigeix als propietaris la descontaminació del sòl després d’haver tancat.

Oltra no ha protegit Cucarella. Al contrari. Sense mencionar-la, ha dit “que el cas és difícil d’explicar, i el que no es pot explicar no té un encaix fàcil en la política. Menys encara en la política d’aquest Consell ni en l’eix dos del pacte del Botànic”, el que compromet els signants –PSPV-PSOE i Compromís, en el Govern, i Podem, el seu suport parlamentari– a treballar per la “regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”.

A l’espera que Transparència dictamine si Cucarella ha violat la llei o el codi de bones pràctiques del Consell, Oltra no ha volgut pronunciar-se sobre el futur de l’alt càrrec d’Economia. “Ja veurem”, ha dit.

Etiquetas
stats