Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El secretari general d’Oriola dimiteix per la imatge tan “penosa” del PSOE

Voro Maroto

Valencia —

El secretari general de l’agrupació socialista d’Oriola (Alacant, 83.000 habitants) ha presentat la dimissió per la “imatge tan penosa” oferida en el convuls comité federal que el PSOE va celebrar dissabte.

“He intentat traure forces per a continuar, però no en tinc”, diu Carlos Bernabé en la seua carta de comiat a la militància. L’exsecretari general arremet, sense donar noms, contra gairebé tothom. “Màxims representants del nostre partit fent manifestacions públiques contra el secretari general sense respectar els fòrums i els òrgans” adequats, diu contra els barons regionals i altres membres de la secció del partit crítica amb Pedro Sánchez.

Aquest tampoc es lliura de les pulles de Bernabé. “El nostre fins ara secretari general convocant primàries i congressos per a octubre i desembre”. L’enfrontament entre Sánchez i els crítics va degenerar, continua Bernabé, en la “penosa imatge” del comité federal, “impròpia per al PSOE, un partit amb més de 137 anys d’història”.

Després de declarar la seua “desolació i tristor”, Bernabé parafraseja Sánchez: “No puc gestionar una cosa que no compartisc”. “Seria poc honest per part meua continuar al capdavant de la Secretaria General sense la il·lusió i les forces necessàries”.

El PSPV-PSOE té huit dels 25 regidors de l’Ajuntament d’Oriola, governat pel PP, amb el suport implícit de Ciutadans. La ciutat limítrofa amb Múrcia ha estat esguitada per nombrosos casos de corrupció.

stats