Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Dos joves senegalesos, deportats després d’haver romàs 14 dies en l’aeroport de Manises

Aeroport de Manises.

Carlos Navarro Castelló

0

Com si es tractara de la pel·lícula Terminal, dos joves senegalesos han romàs en l’aeroport de Manises, a València, durant dues setmanes per un conflicte amb la validesa dels seus passaports.

Durant aquest període han estat a la sala de retinguts de l’aeroport, un habitacle menut d’uns 50 metres quadrats equipat amb lliteres i dutxes, situat en la zona d’eixida d’equipatges, i, per tant, fora del que legalment es considera sòl espanyol.

Segons han explicat diverses fonts pròximes al cas, els afectats, de 18 i 19 anys, van aterrar el 2 de juliol passat a Manises procedents d’Istanbul, on van estar de trànsit procedents del Senegal. Quan van arribar a València, van ser retinguts en sol·licitar-los la Policia la documentació.

Fonts policials han assegurat que els agents van detectar que el passaport era fals, per la qual cosa se’ls va traslladar a la sala esmentada per tramitar el procediment de deportació.

Tanmateix, els lletrats que han portat la defensa dels senegalesos afirmen que se’ls va retindre perquè es van negar a donar les empremtes per a verificar la documentació, que els agents van considerar poc fiable.

Així doncs, una vegada retinguts, les autoritats policials van tractar d’executar la deportació dues vegades almenys, però els capitans dels avions de la companyia aèria, responsables de la seguretat en el vol, es van oposar al fet que viatjaren davant la forta resistència dels joves a tornar al seu país.

Una setmana més tard, amb l’ajuda i l’assessorament de diferents col·lectius, van sol·licitar asil a Espanya al·legant que l’homosexualitat està perseguida al seu país.

No obstant això, se’ls va denegar fins dues vegades amb diferents informes que no van avalar la concessió de la protecció internacional, per la qual cosa finalment el dilluns 15 de juliol, després d’habilitar la companyia la presència de seguretat privada en el vol, es va fer efectiva la deportació.

Etiquetas
stats