eldiario.es

9

Dos joves senegalesos, deportats després d’haver romàs 14 dies en l’aeroport de Manises

Els afectats, de 18 i 19 anys, van aterrar el 2 de juliol passat procedents d’Istanbul i van ser retinguts al no passar el control de passaports

La Policia Nacional assegura que la documentació era falsa, mentre els advocats afirmen que se’ls va retindre per negar-se a donar les empremtes per a verificar la documentació

La deportació es va retardar pel fet que la companyia es va negar a pujar-los a l’avió de tornada per falta de seguretat i perquè els afectats havien sol\·licitat asil al\·legant que l’homosexualitat està perseguida al seu país

Aeropuerto de Manises

Aeroport de Manises.

Com si es tractara de la pel·lícula Terminal, dos joves senegalesos han romàs en l’aeroport de Manises, a València, durant dues setmanes per un conflicte amb la validesa dels seus passaports.

Durant aquest període han estat a la sala de retinguts de l’aeroport, un habitacle menut d’uns 50 metres quadrats equipat amb lliteres i dutxes, situat en la zona d’eixida d’equipatges, i, per tant, fora del que legalment es considera sòl espanyol.

Segons han explicat diverses fonts pròximes al cas, els afectats, de 18 i 19 anys, van aterrar el 2 de juliol passat a Manises procedents d’Istanbul, on van estar de trànsit procedents del Senegal. Quan van arribar a València, van ser retinguts en sol·licitar-los la Policia la documentació.

Fonts policials han assegurat que els agents van detectar que el passaport era fals, per la qual cosa se’ls va traslladar a la sala esmentada per tramitar el procediment de deportació.

Tanmateix, els lletrats que han portat la defensa dels senegalesos afirmen que se’ls va retindre perquè es van negar a donar les empremtes per a verificar la documentació, que els agents van considerar poc fiable.

Així doncs, una vegada retinguts, les autoritats policials van tractar d’executar la deportació dues vegades almenys, però els capitans dels avions de la companyia aèria, responsables de la seguretat en el vol, es van oposar al fet que viatjaren davant la forta resistència dels joves a tornar al seu país.

Una setmana més tard, amb l’ajuda i l’assessorament de diferents col·lectius, van sol·licitar asil a Espanya al·legant que l’homosexualitat està perseguida al seu país.

No obstant això, se’ls va denegar fins dues vegades amb diferents informes que no van avalar la concessió de la protecció internacional, per la qual cosa finalment el dilluns 15 de juliol, després d’habilitar la companyia la presència de seguretat privada en el vol, es va fer efectiva la deportació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha