Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Port de València farà noves obres en el moll nord per a acollir 100 vaixells l’any d’una petroliera

Aurelio Martínez (dreta) amb Nuria Blasco i Javier Ares

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Noves obres en el port de València. Després de traure a concurs la segona fase de l’ampliació nord que suposa modificacions respecte del projecte original, que impliquen l’eliminació d’un dic i del moll de creuers, l’Autoritat Portuària (APV) ha anunciat dimarts la construcció d’un nou atracador per a vaixells de grans dimensions en el moll de la Gità.

El motiu és que la multinacional petroliera ExxonMobil ha seleccionat València i la seua terminal de Tepsa, com a centre hub d’emmagatzematge i distribució de productes d’alta gamma per als mercats d’Europa, Àfrica, Àsia, l’Orient Mitjà i l’Índia.

La terminal de Tepsa exerceix com a hub de distribució de les dues famílies d’olis refinats, amb origen en diverses refineries d’ExxonMobil (Rotterdam i els EUA, entre altres) i destinacions diverses en exportació a Àfrica, Àsia, l’Orient Mitjà i l’Índia.

El moviment de producte anual pot representar un trànsit marítim entre 80 i 100 vaixells l’any, la qual cosa suposa un increment significatiu que fa necessària l’expansió de les infraestructures marítimes de Tepsa en el port de València.

Actualment Tepsa opera amb dos atracadors en el moll de la Gità, l’un per a gavarres i l’altre per a vaixells de gran eslora, que seran ampliats amb un segon atracador per a vaixells de grans dimensions. L’APV va aprovar el mes de desembre passat l’ampliació de concessió per a dur a terme obres de construcció d’aquest segon atracador, que està previst que entre en servei al final d’enguany.

La directora general de Tepsa, Nuria Blasco, i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, han confirmat dimarts que la companyia s’instal·larà en el port durant una visita a les instal·lacions que aquesta empresa té en el moll de la Gità de la dàrsena valenciana.

ExxonMobil és una de les principals multinacionals del sector petrolier que desenvolupa i aplica tecnologies d’última generació per a ajudar a satisfer de manera segura i responsable les creixents necessitats mundials d’energia i productes químics d’alta qualitat, un dels quals són els olis lubrificants.

Durant la visita Nuria Blasco ha manifestat que “aquesta decisió de la inversió d’ExxonMobil és una notícia de rellevància internacional per a Tepsa i per al port de València. Es tracta de la primera vegada que una empresa com ExxonMobil decideix seleccionar un port de la Mediterrània com a centre de distribució per a un gran segment del seu mercat internacional, i ho ha fet, en bona mesura perquè és un port de grans dimensions, amb bons serveis, bons calats i terminals i sense congestions a l’hora de les atracades. De fet, hem demanat i ja tenim l’autorització per part de l’APV per a una nova línia d’atracadors en la nostra terminal per a poder atendre dos vaixells de manera simultània”.

De la seua banda, Aurelio Martínez ha assenyalat que estan lluitant “molt temps per a l’atracció de noves inversions i la decisió d’ExxonMobil demostra que la connectivitat internacional del port de València és un element decisiu per a atraure inversions que generen riquesa al port i a la ciutat. Aquesta inversió suposarà més trànsit, més activitat i més ocupació en el port de València”.

Igualment, el director de la terminal de Tepsa a València, Javier Ares, ha expressat que “per a la companyia és molt satisfactori haver aconseguit que ExxonMobil optara per València. Hem competit amb molts ports que aspiraven a aquesta inversió i treballarem per ser una empresa i un port exemplars”.

Durant l’última setmana, les instal·lacions de Tepsa en el moll de la *Gità del port de València han operat tres vaixells, en càrrega i descàrrega de productes prevista, és a dir, olis lubrificants del grup I i del grup II.

Etiquetas
stats