Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

València inicia 22 obres en diferents carrers davant de descensos de trànsit de fins un 30%

Obres al carrer Correus de València

Carlos Navarro Castelló

València —

La regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible i Cicle Integral de l’Aigua que dirigeix el regidor socialista Vicent Sarrià ha programat 22 obres per a aquest estiu, aprofitant el període estival per a generar la mínima afecció possible al veïnat.

I és que, a l’agost, algunes vies de València com ara Colom, Marqués del Túria o Pius XII, per posar-ne alguns exemples, registren caigudes de trànsit del 30%, 25% i 29%, respectivament.

La majoria d’aquestes obres són de millora de la via pública que tindran lloc en distints barris de la ciutat.

Així, ja han conclòs les obres a Benimaclet al carrer dels Germans Vilallonga, mentre que acaben de començar les de repavimentació al barri de Sant Marcel·lí, entre Arquebisbe Olaechea, Pius IX i Pius XI, que també preveuen la modificació d’una cruïlla i que tindran una durada d’un mes.

Així mateix, estan en marxa les obres al districte de Jesús, en concret, als barris de l’Hort de Senabre i la Raiosa, i també a Ciutat Vella al carrer de Correus.

A l’Olivereta, les obres començaran la tercera setmana d’agost, centrades al barri de La Llum i afectaran huit carrers. També hi ha previstes intervencions al districte d’Algirós, concretament a Ramón Llull i els Tarongers, així com també en quatre carrers més del barri de Benicalap.

Obres de sanejament al Cabanyal

Per la seua banda, la Delegació del Cicle Integral de l’Aigua ha programat una sèrie d’obres que estan incloses dins del Pla d’Inversions en Proveïment d’Aigua que executa EMIVASA.

Dins del projecte municipal Renovació i Millora de la Xarxa de Distribució d’Aigua Potable i Baixa Pressió. Exercici 2016, es desenvolupen a hores d’ara actuacions en tres dels àmbits previstos en el Projecte.

D’una banda, en coordinació amb els projectes de reurbanització del barri del Cabanyal, s’han conclòs ja els de renovació del proveïment d’aigua potable en l’àmbit denominat Barraca-1, i estan pràcticament acabats els de l’àmbit Barraca-2.

Molt avançats estan els que es corresponen amb la reurbanització del carrer del Mediterrani i adjacents: en concret, als carrers del Pare Luis Navarro, del Progrés, de Josep Benlliure i dels Àngels, els trams entre aquest carrer del Mediterrani i el d’Empar Guillem, també estan executats, i es treballarà, a partir del divendres 4, al carrer del Mediterrani.

Així mateix, està renovant-se un tram de la Xarxa de Baixa Pressió al carrer del Dr. Lluch, a la vora la plataforma del tramvia, entre el carrer del Mediterrani i el carrer de la Remunta.

Al final de setembre

Es preveu acabar tots els treballs previstos al final de setembre, el pressupost dels quals, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 2.325.000 euros, i preveu canonades de fosa dúctil de diàmetres compresos entre 80 i 200 mm, en una longitud total de 6.888 metres.

En la segona fase de Sant Vicent, amb caràcter previ a les obres de reurbanització, es fa a hores d’ara la renovació de la xarxa al carrer de Sant Vicent Màrtir, entre Padilla i l’avinguda de l’Oest, i també als carrers de Padilla i del Periodista Azzati.

Es preveu acabar tots els treballs previstos a mitjan setembre, el pressupost dels quals, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 165.000 euros, i preveu canonades de fosa dúctil de diàmetres compresos entre 80 i 200 mm, en una longitud total de 420 metres.

En tercer lloc, al carrer del Poeta Maragall i adjacents (districte de Jesús), s’han iniciat fa poc treballs de renovació de la xarxa de proveïment d’aigua potable als carrers del Poeta Maragall, Joan d’Aguiló i Misser Rabassa.

Es preveu acabar tots els treballs previstos al final d’octubre, el pressupost dels quals, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 300.000 euros, i preveu canonades de fosa dúctil de diàmetres de 100 i 150 mm, en una longitud total d’uns 770 metres.

Quant a les obres que afecten la canonada arterial del passeig de la Petxina, entre els carrers de Torres i del Racó d’Ademús, en aquests moments s’ha executat el 90% de l’obra i queda pendent acabar la canalització entre el carrer de Torres i l’antiga presó de dones, així com també les connexions amb les canonades DN 600 que hi ha al passeig de la Petxina davant del carrer del Racó d’Ademús.

Els treballs que s’estan executant en aquests moments són els corresponents a la instal·lació de la nova canonada entre el carrer de Torres i l’antiga presó de dones.

Per a dur-los a terme ha calgut interrompre el trànsit per la via de servei que hi ha al costat del pas inferior. A causa de l’afecció d’aquesta desviació sobre el trànsit, l’execució d’aquests treballs es va planificar per a fer-los als mesos de juliol i agost.

La data prevista per a l’acabament d’aquesta actuació és el 15 d’agost. El pressupost total de l’obra és de 3.857.730,69 euros (IVA inclòs). El termini d’execució és de 24 mesos, i s’acabarà el pròxim 17 de novembre.

Al tram de canonada des de la Blanqueria fins a la plaça de Tetuan, en aquests moments s’ha instal·lat el tram de canonada comprés entre el carrer de Guillem de Castro i el pont de Sant Josep. S’estan executant en aquest moment treballs de proves de pressió, neteja i desinfecció del tram de canonada instal·lat; tapament de la canonada instal·lada i recomposició del terreny a l’altura del pont de Sant Josep.

Aquesta actuació està prevista que s’acabe a mitjan agost. Igualment es fa a hores d’ara la canalització al llarg del carrer de la Blanqueria i està previst que s’acabe al final del mes d’agost.

Cal indicar que durant l’execució dels treballs d’excavació s’han trobat restes arqueològiques corresponents a part de l’antiga muralla, la qual cosa ha obligat a alentir l’execució de les faenes a fi de descobrir-les i catalogar-les, i també a la modificació parcial de la planta de la canonada.

El pressupost de l’obra ascendeix a la quantitat de 3.375.504,16 € (IVA inclòs).

Finalment, pel que fa a les obres de desdoblament de la canonada de la xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet, està en execució la primera fase, la canalització d’aquest tram està executada en un 95% i queda pendent la connexió sobre la canonada existent, que està prevista per a mitjan de la setmana que ve.

El pressupost total aprovat és de 5.636.456,79 euros (IVA inclòs). Els treballs es van iniciar el 30 de setembre de 2016. El termini d’execució previst és de 26 mesos.

Etiquetas
stats