Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

València rastreja l'activitat dels immobles de l'Església per a fer efectiu el cobrament de l'IBI en 2020

El palau Arquebisbal, a València

Carlos Navarro Castelló

València —

0

L'Ajuntament de València portarà al ple d'aquest mes les ordenances fiscals del pròxim any, les quals entre altres coses preveuen un increment del 3% en el rebut de l'Impost de Béns immobles determinat pel Govern central per a les ciutats amb la ponència cadastral sense actualitzar.

Paral·lelament, tal com ha explicat el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, els tècnics municipals d'Hisenda treballen en l'elaboració d'un llistat d'immobles de diferents confessions religioses pels quals es girarà el rebut del tribut en haver detectat que en ells es desenvolupen activitats econòmiques amb finalitats lucratives que a més suposen competència.

Tal com va informar eldiario.es, el Consistori tenia previst iniciar la recaptació per aquests immobles en el present exercici. No obstant això, els tècnics es van trobar amb diferents immobles inscrits en el cadastre a nom d'entitats religioses sense especificar el seu ús, la qual cosa ha retardat el procés fins l'any vinent, una vegada es confirme en quins d'ells es desenvolupen activitats lucratives i, per tant, són susceptibles d'abonar-ho, i quins estan dedicats a finalitats socials o de cult, en aquest cas continuaran exempts.

Des de la delegació d'Hisenda sempre han justificat aquesta decisió en què segons diverses sentències de la Unió Europea, l'exempció de tributs a activitats econòmiques lucratives sotmeses al mercat de la lliure competència podria considerar-se una ajuda il·legal.

Aquest és el cas, per exemple, de la Universidad Católica, hauria d'abonar almenys 51.000 euros, o de l'hospital Casa de la Salud, que hauria de pagar 196.000 euros. El recinte sanitari va facturar l'any passat 32 milions d'euros. En tots dos casos, fan la competència a altres centres públics i privats, tant hospitals com universitats i malgrat tot fins ara han estat exempts d'abonar l'IBI.

De moment, en aquesta primera remesa de rebuts que girarà l'Ajuntament de València queden exempts habitatges propietat de l'Església i d'altres confessions legalitzades sempre que tinguen un ús residencial i que no s'utilitzen amb finalitats lucratives, així com els edificis dedicats al cult i a finalitats socials (locals de Càritas), en acollir-se a l'acord de l'any 1979 amb la Santa Seu i a la llei d'entitats sense finalitats lucratives.

Com ja va informar aquest diari, les arques municipals deixaven d'ingressar fins ara 5 milions d'euros a l'any, ja que el Consistori comptabilitza 1.682 immobles exempts de l'IBI per ser propietat de confessions religioses o d'entitats sense finalitats lucratives.

Altres immobles que estan exempts de l'IBI són el de la Fundació Bancaixa, que pels seus diferents locals hauria d'abonar 127.000 euros, el de Fira València, que s'estalvia 719.000 euros, l'Ateneu Mercantil, que per l'edifici de la plaça de l'Ajuntament hauria de pagar 105.700 euros, o l'Institut Valencià d'Oncologia, que deixa d'abonar 65.600 euros.

Etiquetas
stats