Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Un alcalde davant l’assemblea de les Nacions Unides: Ribó es converteix en ambaixador de l’alimentació sostenible

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb Enrique Yeves, de la direcció de FAO a la seu de l'ONU

Carlos Navarro Castelló

València —

0

“Estic encantat de poder representar València davant l’assemblea general de les Nacions Unides, crec que suposa un prestigi enorme per a la ciutat, sobretot per l’objecte que es planteja, que no és un altre que la presentació del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) de València”.

Així s’ha pronunciat dilluns l’alcalde de València, Joan Ribó, hores abans de la intervenció que protagonitzarà en la seu de les Nacions Unides sobre la creació d’aquest centre per a fomentar l’alimentació sostenible i de proximitat arreu del món.

Ribó ha recordat que València ja va ser designada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i que la creació d’aquest recurs, en col·laboració amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), “és la conseqüència lògica de les polítiques que estan duent-se a terme a València potenciant els mercats i l’alimentació de proximitat”.

Segons l’alcalde, “aquest centre tindrà una tasca fonamental de recopilació i transmissió de dades referents a la manca d’aliments en algunes zones o a problemes com l’obesitat o la contaminació derivada dels productes químics que s’utilitzen en explotacions agràries i que suposen un terç de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, només superat per les emissions del transport”.

Ribó ha destacat a més que “es tracta d’una gran oportunitat d’anar en aquesta direcció que encaixa a la perfecció amb la història de València com a ciutat assentada al voltant de la seua horta”.

El centre estarà situat a la Marina de València, en la que va ser la base de l’equip Alinghi en la Copa de l’Amèrica. La presentació a escala local està prevista per a l’1 d’abril i començarà a funcionar amb un equip inicial de cinc persones que desenvoluparan les línies bàsiques d’actuació.

L’Ajuntament de València hi destinarà una dotació de 300.000 euros i estan per definir les aportacions d’altres organismes i institucions com la Generalitat Valenciana o el Govern d’Espanya.

El comissionat del CEMAS, Vicent Domingo, ha explicat que l’objectiu principal és que el centre es convertisca en un referent per a coordinar en les administracions locals d’arreu del món unes polítiques alimentàries sostenibles i ecològiques.

“La línia d’actuació va encaminada a desenvolupar estratègies perquè els ajuntaments coordinen sistemes alimentaris locals sostenibles amb el suport tècnic i els consells de la FAO, es tracta de reconsiderar les relacions dels nuclis urbans amb els rurals perquè els alcaldes puguen millorar l’alimentació dels ciutadans”, ha comentat.

Segons Domingo, “aquesta política connecta amb l’agenda urbana aprovada fa dos anys a Kyoto en relació amb el canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de CO2”.

En el seu periple a Nova York, Ribó s’ha reunit amb Enrique Yeves, de la direcció de la FAO en la seu de l’ONU, amb l’ambaixador d’Espanya davant l’ONU, Agustín Santos, i amb Miguel Ángel Moratinos, alt representant de l’ONU en l’Aliança de Civilitzacions, amb ciutadans valencians a Nova York, i dimecres tindrà una trobada amb la Policia Local de la ciutat nord-americana, visitarà una acceleradora d’empreses de la mà de la Cambra de Comerç de València i la seu de Porcelanosa.

Etiquetas
stats