Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

18 de juliol: missa en sufragi de “Francisco F.” a la catedral de València

La missa de set del 18 de juliol a la catedral de València és en sufragi de Francisco F.

elDiariocv

El calendari d’“intencions de les misses” de la catedral de València per a la setmana del 18 al 24 de juliol inclou aquest dilluns, dia 18 de juliol, una referència al fet que la celebració litúrgica serà en sufragi de “Francisco F.”. Una manera poc efectiva de camuflar que es tracta de recordar el dictador Francisco Franco en l’aniversari de la data en què es va alçar en armes contra la Segona República.

La relació d’intencions per al dilluns 18 de juliol de les misses a la seu de l’arxidiòcesi que presideix el polèmic cardenal Antonio Cañizares recull les dedicatòries de les cinc litúrgies del dia amb noms i cognoms o una referència al seu caràcter “conventual”, llevat del cas de la missa de les 19.00, sobre la qual s’indica: “Suf. Francisco F.”.

Fonts del món catòlic valencià assenyalen que en altres temps no s’amagava que es tractava de Franco. “Abans ho posaven amb totes les lletres; ara va mig amagat i per a coneixedors”, comenten, alhora que consideren totalment impropi que persistisca aqueixa dedicatòria anual que, a més, es reitera el dia 20 de cada mes, com pot comprovar-se en el calendari d’aquesta mateixa setmana. Franco va morir precisament un 20 de novembre de 1975.

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha protagonitzat unes quantes polèmiques per les seues opinions sobre els refugiats o el que denomina “ideologia de gènere”, en què va arribar a criticar l’existència d’“un imperi gai”. Cañizares va convocar una multitudinària concentració de desgreuge a la Mare de Déu dels Desemparats a València per la publicació que un grup polític minoritari va fer d’un cartell en què es veia la seua imatge besant-se amb la de la Mare de Déu de Montserrat.

Etiquetas
stats