Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El temporal de neu es desplaça a l'interior de València i Castelló, però remetrà aquest divendres

Una llevaneu aparta la neu de la carretera en l'interior de València

Toni Cuquerella

El temporal de neu que assota durant els últims dies a la Comunitat Valenciana s'està desplaçant cap al nord i se centrarà aquest divendres a l'interior de Valènca i de Castelló. Però l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que manté el nievel roig d'emergència en aquestes zones, apunta que es rebaixarà a taronja a partir de les 10 del matí, nivell en el qual està ara la costa de València i Castelló.

La neu passa així d'afectar especialment les comarques de la Vall d'Albaida, el Comtat, l'Alcoià, la Marina Alta i l'Alt Vinalopó, on encara hi ha moltes carreteres afectades, a les comarques dels Serrans, la Plana d'Utiel-Requena, la Vall de Cofrents-Aiora, l'Alt Millars, el Racó d'Ademús, l'Alt Palància, l'Alt Maestrat i Els Ports segons s'informa en temps real des del Cegesev (Centre de Gestió i Seguretat Viària).

En les zones amb nivell roig d'emergència la cota de neu se situarà inicialment a 300-400 m amb una acumulació que pot arribar als 25 cm. Progressivament anirà ascendint fins a situar-se al voltant dels 600-800 m al final del divendres.

Pluges

Des d'AEMET es destaca també que el nivell taronja d'emergència en el litoral valencià i castellonenc s'ha decretat per les pluges previstes. Així, segons l'agència estatal, fins a la mitjanit del divendres al dissabte, podria haver-hi una acumulació de precipitaciónes de fins a 100 mm en 12 hores.

Etiquetas
stats