Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La ruptura amb el seu tinent alcalde posa en un compromís Barberá en el cas Nóos

Alfonso Grau, extinent alcalde de València, al costat de Rita Barberá, exalcaldessa de València a l’Ajuntament

Moisés Pérez

València —

“Només responc dels meus actes”. D’aquesta manera tan clara s’expressa l’extinent alcalde de València, Alfonso Grau, en declaracions a eldiariocv.es sobre la implicació de l’exalcaldessa de València en el cas Nóos. No s’atreveix a posar la mà al foc per ningú sobre la implicació en la causa per la qual està imputat –encara que no li agrada aquesta expressió. I durant la conversa queda clara la ruptura amb l’exalcaldessa de València, Rita Barberá. Parla d’ella amb fredor, utilitzant sempre l’afegitó “senyora Barberá”.

I és que l’‘Operació Taula’ no sols ha sacsat els fonaments del PP valencià, també ha revelat la ruptura entre col·laboradors ben estrets. Grau i Barberá eren inseparables. L’extinent alcalde va exercir durant molts anys d’escuder polític de Barberá. Era la persona que responia a l’oposició en nom de l’actual senadora i un dels puntals imprescindibles en tots els seus executius locals.

No obstant això, els processos judicials han trencat la seua estreta relació. Com ja ha afirmat, Grau està “molt dolgut” amb Barberá per la falta de suport quant al cas Nóos, en què està imputat. Ho repeteix quan parla amb aquest periòdic, però també per no situar en llocs d’eixida la seua parella, María José Alcón, exregidora i ara imputada en la trama de corrupció que ha destrossat el PP de València. Alcón va ser relegada quan va eixir en les gravacions amb l’exgerent d’Imelsa i home ‘penedit’, Marcos Benavent.

El distanciament pot comportar efectes en el cas Nóos. Barberá se’n va deslliurar, i també Francisco Camps –tal com ha recordat l’instructor de la causa, José Castro– de manera sorprenent gràcies al TSJ valencià, ja que l’expresident de les Balears, Jaume Matas, està processat per la mateixa situació. Amb la declaració de Grau encara pendent, el judici pot oferir sorpreses si la fractura entre tots dos es fa més profunda i l’extinent alcalde es veu assetjat.

De moment, l’exdirigent del PP local es limita a dir a aquest diari que “cadascú carregue el seu mort”. Preguntat per la implicació de l’exalcaldessa de València en la trama que afecta el gendre del rei, torna a insistir que “només respon dels seus actes”. Això sí, també esmenta la sentència del TSJCV que va alliberar Barberá de la imputació en la causa. I critica que qui l’acusa “siga per motivacions polítiques”.

No obstant això, la seua afirmació que Barberá “alguna cosa sí que sabia” sobre el presumpte finançament il·legal del PP de València i l’acusació de l’exregidor molt pròxim a l’exalcaldessa, Vicente Jurado, que era Grau qui “movia els fils a València” són símptomes clars de l’enfrontament. I les noves revelacions sobre la implicació de l’exdirigent local en la presumpta caixa B pot tenir les rèpliques corresponents en el cas Nóos.

Etiquetas
stats