Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Peinado multiplica los frentes del ‘caso Begoña’ sin lograr avances significativos
El miedo “sobrenatural” a que el cáncer vuelva: “Sientes que no consigues atraparlo”
OPINIÓN | 'En el límite', por Antón Losada

L'Institut de Drets Humans de Catalunya distingeix el model de periodisme de Catalunya Plural

Els diaris de la Fundació Periodisme Plural

elDiario.es Catalunya

L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) ha atorgat la menció especial de mitjans de comunicació del Premi Solidaritat 2016 a Catalunya Plural i la Fundació Periodisme Plural, que l'edita, per la seva defensa d'un periodisme lliure i independent en defensa de l'Estat del benestar. El premi, que reconeix col·lectius que lluiten pels drets humans, ha recaigut sobre els Iaioflautes, “un referent per la seva solidaritat i implicació en diferents lluites pels drets humans, en especials els drets socials”, segons el veredicte del jurat.

Aquest premi, que s’atorga des del 1987 a persones i entitats que han destacat per la seva lluita pels drets humans a Catalunya, ve acompanyat sempre d’una menció especial a un periodista o mitjà de comunicació.

Catalunya Plural ha obtingut el reconeixement del jurat per prioritzar en la seva línia editorial la defensa de les conquestes socials, i per ser punt de trobada de diversos diaris digitals especialitzats en temàtiques que són els pilars de l’estat del benestar (El Diari de l’Educació, El Diari de la Sanitat i El Diari del Treball, editats també per la Fundació Periodisme Plural).

El president de l'IDHC, David Bondia, ha destacat “la tasca de defensa de la llibertat d’expressió i el dret a rebre informació veraç, de forma independent, plural i no mediatitzada pels interessos empresarials que es fa des de Catalunya Plural”. “En uns moments difícils com els actuals, comptar amb un mitjà que tingui una sensibilitat especial per tractar temes referents en drets humans, com són l’educació, el treball, la sanitat o l’habitatge, entre d’altres, ens ajuda a considerar que la defensa d’un periodisme independent i lliure és una eina fonamental per acompanyar a la societat civil en les seves lluites per la justícia social”, assegura Bondia.

En anteriors edicions, l’IDHC havia reconegut la tasca de periodistes com José Yoldi, Carlos Nadal, Mercè Conesa, Jaume Codina, Ali Lmrabet, Anna Tortajada i Mònica Bernabé; publicacions com El Ciervo o La Veu del Carrer; projectes periodístics més recents i alternatius com La Directa, Radio Nikosia o Periodismo Humano; i en l’àmbit audiovisual Ràdio 4 per tota la seva trajectòria, així com els programes ‘Solidaris’ i ‘Superant obstacles’, de Catalunya Ràdio, ‘TotsxTots’, de COM Ràdio, o ‘30 minuts’ de TV3. L’any passat aquesta distinció va recaure en Fotomovimiento, agrupació de fotoperiodistes sorgit del 15-M amb voluntat de deixar testimoni de les lluites socials.

El jurat del premi Solidaritat 2016 estava format per Pepa Martínez, directora de la Fede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global; Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; David Bondia, president de l'IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida; Arcadi Oliveres, històric activista per a la pau i la defensa dels drets humans; Rosa Cendón, membre de la junta de l'IDHC; Pau Lanao, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries-Girona. L’entrega del premi es farà el 15 de febrer en un acte al Parlament de Catalunya.

Etiquetas
stats