Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

PP, CiU, ERC i Ciutadans eviten que el Parlament consideri Quintana víctima de bala de goma

Ester Quintana, en sortir dels jutjats.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous una moció que demanava que es reconegués que Ester Quintana va resultar ferida el passat 14 d'octubre de 2012 per l'impacte d'una bala de goma disparada per un agent dels Mossos d'Esquadra. El reconeixement de Quintana com a víctima d'una agressió policial no ha tirat endavant a la Cambra catalana perquè CiU i PP hi han votat en contra i ERC i Ciutadans s'han abstingut.

La moció, presentada per ICV-EUiA, ha obtingut el suport de PSC i CUP. El text anava en sintonia amb l'última sentència del jutge que instrueix el cas de Quintana, un document en el qual deixava clar que les lesions que va patir aquesta barcelonina sí que van ser ocasionades per un d'aquests projectils, ara ja prohibits a Catalunya.

El posicionament dels partits parlamentaris s'ha repetit a l'hora de votar que la Cambra catalana demanés perdó a les vuit persones que han perdut un ull en els últims anys a causa del ús d'aquest material antiavalots. I una cosa semblant ha passat amb la moció que demanava obrir una investigació per aclarir la idoneïtat del dispositiu policial de Can Vies. Ha estat rebutjat amb vots en contra de CiU, ERC i PP.

El Parlament sí que ha acordat que es presentin a la cambra les conclusions de la investigació oberta en relació a la mort de l'actor Alfonso Bayard, que va morir el 2 d'abril després de ser reduït per agents de la policia catalana, i analitzar el grau d'aplicació de els protocols d'actuació en persones amb problemes de salut mental.

Etiquetas
stats