La portada de mañana
Acceder
Prohibición de fumar, más restricciones sociales y cribados: las comunidades buscan más medidas ante el aumento de contagios
Juan Carlos I, un capitán general del Ejército en paradero desconocido
Las irregularidades en la contratación de temporeros mediante intermediarios dificultan el control de la COVID-19

Mas redobla la seva aposta per la unitat: "És el que més tem l'Estat"

Mas redobla su apuesta por la unidad: "Es lo que más teme el Estado"

Europa Press

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat en el seu missatge de cap d'any el seu full de ruta sobiranista després del 9-N, que passa per la unitat de les formacions partidàries de la independència de Catalunya, que és "el que més tem l'Estat". "L'Estat ens vol dividits, cada un pel seu compte. Sap que així som més febles i més vulnerables", ha proclamat, en un missatge que pren rellevància en un moment en què el líder de CiU està negociant amb ERC -per ara sense èxit- una candidatura unitària sobiranista com a condició per convocar eleccions anticipades.

"Hauríem de ser conscients, prendre bona nota i actuar en conseqüència", ha dit Mas, que ha subratllat que sense aquesta unitat que suma, el procés participatiu del 9-N no hagués estat possible i, precisament, això és el que més força dóna als catalans. Sense revelar el desenllaç de les reunions amb ERC sobre com ha d'evolucionar el procés, ha afegit: "En les pròximes setmanes s'hauran de prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc".

Aquest dimarts, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat a Mas que convoqui les eleccions "com més aviat possible" i posposar la negociació dels Pressupostos de 2015 per al mes de maig o juny per aconseguir uns comptes ja més adaptats al full de ruta cap a la independència.

El convenciment d'Artur Mas és que, malgrat les dificultats, es compliran els seus objectius, igual que es va superar el camí fins al 9-N, que "estava ple d'obstacles, molts externs i altres d'interns". "Si llavors no vaig dubtar en assumir personalment les decisions que considerava més adients, també ho faré en els pròxims passos que ens correspon donar com a país", ha proclamat. En aquest sentit, Artur Mas ha insistit: "És la meva responsabilitat com a president no defugir les decisions, per difícils que puguin ser", i això ho farà mentre segueixi tenint la confiança dels catalans, cosa que li han atorgat mitjançant el seu vot.

Ha afegit que dependrà dels electors el desenllaç del procés: "Seran només els vostres vots, quan arribi el moment, els que configuren els escenaris de futur que han de guiar les regnes d'aquest país". El que també té clar el president de la Generalitat és que el 2014 Catalunya ha fet història gràcies a la votació del 9N: "Mai havíem arribat tan lluny. Mai", i ha advocat pel diàleg en comptes de querelles per la via penal, que només evidencien que alguna cosa falla.

Contra la corrupció, transparència

L'altre canvi "de calat" d'aquest any segons Artur Mas és la seva aposta per la transparència i les bones pràctiques en l'Administració i la funció pública que ha impulsat el Govern. "No vull dir amb això que tot es faci bé, però sí que hi ha el ferm compromís de fer les coses millor", el que passa per combatre les irregularitats i les males pràctiques, ha afegit. "No sempre ha estat així, o com a mínim no ho ha estat prou", i això arriba en un moment on hi ha una major consciència social que la gestió pública ha de ser més àgil i transparent.

Ha citat el seu esforç per la regeneració democràtica amb iniciatives com la Llei de Transparència i d'accés a la informació aprovada al Parlament o el propi portal de la transparència del Govern.

Etiquetas
Publicado el
30 de diciembre de 2014 - 21:34 h

Descubre nuestras apps

stats