Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els veïns eviten el desnonament de la Maria Goretti, condemnada per una malaltia crònica

Maria Goretti no serà desnonada de moment. /XAVI HERRERO

Xavi Herrero (fotos)

Barcelona —

Barcelona ha estat testimoni d'un altre intent de desnonament. En aquest cas de Maria Goretti, una gallega d'origen de 38 anys que pateix la síndrome de sensibilització central, una patologia que inclou la síndrome de fatiga crònica, la sensibilitat química i la fibromiàlgia. La Maria té dificultats per pagar el lloguer del pis des del 2013, després de deixar la feina a causa de la seva malaltia, i tenia previst el desallotjament de casa seva per avui, arran dels impagaments. Però contra el que estava previst, la pressió dels veïns i activistes de 500x20 i la PAH ha aturat l'expulsió.

Aquest era el tercer intent de desnonament que patia la Maria des del 2013. Alhesores es va posar en contacte amb els serveis socials de Barcelona, on li van dir que li buscarien un pis de protecció oficial. Però a hores d'ara encara l'espera. I de tota manera el trasllat seria problemàtic, perquè el seu actual pis està adaptat perquè hi pugui viure en les seves condicions: les parets estan pintades amb pintura ecològica i l'electricitat és de baix consum.

Des de l'Ajuntament de Barcelona asseguren, però, que han tractat d'assistir-la a través dels serveis socials des que coneixen el cas, però que ella mai ha volgut col·laborar, de manera que no poden fer-hi res. Entre altres negatives, afirmen que es resisteix a obrir la porta als treballadors socials del Servei d'Atenció Domiciliària.

La Maria viu pràcticament incomunicada, ni té internet ni surt al carrer, i l'únic contacte que manté amb l'exterior és a través dels seus amics més propers i dels advocats del col·lectiu Ronda, a banda de la televisió. Gran amant dels esports de risc, diu que actualment –ironies del destí– el seu gran risc és no caure al terra quan va al bany.

La pressió veïnal ha fet que els Mossos d'Esquadra comuniquessin als advocats de la Maria, a les 10 h, que el desnonament estava aturat. Ni tan sols la comissió judicial s'ha apropat al seu domicili, al carrer Sant Antoni Maria Claret, al barri del Guinardó de Barcelona, tot i que el procediment habitual sol ser que sigui aquesta la que comunica la paral·lització dels desnonaments als afectats.

Etiquetas
stats