Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alzira presenta el projecte del mirador Riu Xúquer que se sumarà a l’itinerari de l’Anell Verd

Imatge de l'espai on es construirà el mirador sobre el Xúquer

Toni Cuquerella

0

El mirador ‘Riu Xúquer’ serà el nou element que se sumarà a l’itinerari de mobilitat sostenible d’Alzira Anell Verd, i que des de la Diputació de València, que ha donat suport a esta aposta, s’afirma que “és tot un referent a la demarcació de València” representant la seua aposta per la sostenibilitat en el transport i la vertebració del territori amb infraestructures i vies verdes.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han visitat el municipi de la Ribera Alta per a presentar, de la mà de l’alcalde, Diego Gómez, i del regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, aquest nou projecte del mirador ‘Riu Xúquer’. Maria Josep Amigó ha felicitat a l’Ajuntament d’Alzira “pel fet d’identificar una infraestructura verda tan potent com l’Anell Verd, que abraça tot un ventall de projectes de referència, i fer-ho mentre ja s’està convertint en una realitat, és una cosa veritablement admirable”.

Per a la vicepresidenta, “l’Anell Verd d’Alzira és un exemple de política valenta que aposta per estructurar el territori en verd”. Amigó ha destacat la importància d’aquestes polítiques perquè “el desenvolupament sostenible és i ha de ser el nostre veritable objectiu”.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat per la seua banda que “aquest projecte afavoreix que es recupere el riu per a la ciutat i obri el nucli urbà al seu entorn natural i el millora”. Bort ha assenyalat que “aquesta infraestructura verda és una iniciativa que és important per a Alzira i els municipis del seu voltant, així com per a altres localitats, perquè constitueix un exemple i un referent per a avançar en les polítiques de mobilitat sostenible”.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha mostrat la seua satisfacció pel recolzament de la Diputació al projecte de l’Anell Verd, i ha explicat que el nou mirador “permetrà regenerar tota aquesta zona, reconvertir-la en una zona d’esbarjo i d’oci, i afegirem una nova actuació a l’itinerari de l’Anell Verd que acabarà envoltant tota la ciutat i tindrà continuïtat amb el parc fluvial i el poliesportiu de Tulell”.

Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha subratllat que “l’objectiu d’aquesta infraestructura és unir tot amb tot. Tenim la oportunitat de crear una altra manera de comunicació i de moure’ns dins del poble i entre els pobles, amb unes polítiques que pensen menys en els cotxes i més en les persones”.

El mirador ‘Riu Xuquer’, situat en l’encreuament rel Xúquer amb el riu Barxeta, l’anomenat ‘Malecó’, suposa un pas més en l’avanç de l’Anell Verd. Aquesta infraestructura, finançada amb fons del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació, estarà disponible en els propers mesos i farà possible que es recupere un espai per a la ciutadania, alhora que aproparà l’entorn del riu.

El projecte del mirador inclourà també un parc periurbà al seu voltant que s’afegirà a l’itinerari de l’Anell Verd i sumarà un nou element a la infraestructura verda del municipi. L’espai comptarà amb una zona amb jocs infantils, dos miradors, una explanada multi-usos, una àrea canina i també un recorregut eco-terapèutic.

L’Anell Verd, un referent

L’Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d’Alzira i que suposa un canvi del model urbà de la ciutat, ja que constitueix un nou paradigma de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i ofereix tot un seguit d’espais d’interacció social. Impulsat per l’ajuntament de la localitat i recolzat per la Diputació, aquesta infraestructura sostenible ja compta amb prop del 50% del seu itinerari disponible per a les veïnes i veïns, i està format tant per paisatges de ciutat com de muntanya, horta i de riu.

Aquest anell és un projecte amb el que es defineix un itinerari per a vianant i ciclistes i que té l’objectiu de crear ‘Un paisatge de paisatges’. Per a això, l’anell inclou un pla d’arbratge, amb el que es pretén preservar els elements arboris més singulars i millorar els sistemes vegetals de la ciutat; marca un camí cap a la mobilitat sostenible i que afavoreix els hàbits de vida saludables; i que recupera i valoritza el patrimoni paisatgístic del municipi i proposa una nova experiència del territori.

Etiquetas
stats