Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Burjassot inaugura una escultura en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en el seu centenari

Escultura inaugurada a Burjassot en honor a Estelllés.

Toni Cuquerella

0

Dins el marc de les Trobades d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord celebrades aquest diumenge a Burjassot, la localitat ha inaugurat l'escultura commemorativa del 100 aniversari del naixement del seu poeta més il·lustre, Vicent Andrés Estellés.

En l’elaboració de la nova escultura, que es troba a l’inici del passeig de Concepción Arenal, han col·laborat diversos centres educatius de l’Horta Nord. En presència dels familiars d’Estellés, l’alcalde de Burjassot, Rafa García i Àngel Martí, en representació d’Escola Valenciana, van descobrir l’escultura que representa les icòniques ulleres d’Estellés i que estan situades de manera que, si es mira a través d’elles, es veu l’estàtua de bronze del poeta, situada en la plaça.

Aquesta inauguració va tindre lloc durant la jornada festiva i reivindicativa de les Trobades que tenen com a lema ‘Fem poble. Parlem Valencià’. Així diumenge milers de persones van omplir els carrers de Burjassot amb un dia que va començar amb dos cercaviles que van desembocar al mateix temps en la plaça de l’Ajuntament.

Obria la multitudinària comitiva que va començar el seu itinerari des de l’IES Vicent Andrés Estellés una gran pancarta dels Trobades que portava l’alcalde de Burjassot, Rafa García; la regidora de Promoció del Valencià, Estefanía Ballesteros; Pablo Montaner i Brotons, vicepresident d’Escola Valenciana i diferents regidors i regidores de la corporació municipal. Li seguien els representants de tots els col·legis i instituts presents, a més de la música de l’Agrupació Musical Los Silos, del tabalet i la dolçaina, grups de Muixeranga, batucada, etc… Rebuts per Carles Cano i Nerea San Félix en la plaça d’Emilio Castelar, la jornada va continuar amb tots els llocs informatius dels col·lectius implicats en la Trobada i nombroses taules en què les escoles i instituts tenien preparats tallers de manualitats.

Els pròxims actes que donaran per clausurada esta Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord tindran lloc els dies 23 i 24 d’abril en el Centre Cultural Tívoli, amb una Trobada Musical i el 2 de maig, amb una jornada dedicada a l’alumnat de Secundària, també en el Tívoli.

Etiquetas
stats