Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Conselleria revertirà la falta d'oxigen a les aigües de la Marjal dels Moros després de trobar-se carpes mortes

Imatge de la visita de Benjamín Martínez a la Marjal dels Moros.

Toni Cuquerella

0

La Conselleria de Transició Ecològica activa una sèrie de mesures per a revertir els efectes de les aigües anòxiques -amb dèficit d'oxigen- al voltant de la Marjal dels Moros.

La presència d'algunes carpes mortes va donar la veu d'alarma i tant la direcció general de Medi natural com la de l'Aigua van començar a treballar la setmana passada tant en les anàlisis com en la circulació d'aigua que permet recuperar els nivells d'oxigen.

És habitual, durant la temporada estival, que l'evaporació per onada de calor com la registrada entre el 12 i 16 d'agost unida al moviment de sediments del fons provoque la disminució de l'oxigen dissolt en aigua.

El director general de Medi natural, Benjamín Pérez, juntament amb tècnics de la Conselleria, ha visitat hui la zona sobre la qual treballen des de la setmana passada brigades de Parcs Naturals per a regular els nivells d'aigua, retirar els sediments que obstrueixen l'eixida i afavorir la renovació i flux d'aigua.

“La ràpida actuació en matèria de diagnosi i avaluació ens ha permés aplicar mesures eficaces per a restablir els nivells d'aigua i mantenir la protecció en un aiguamoll d'especial importància i biodiversitat com la Marjal dels Moros”, ha assenyalat Benjamín Pérez.

Malgrat ser un episodi puntual, de baixa incidència i freqüent a l'estiu, el director general ha assenyalat que les onades de calor, cada vegada més recurrents i virulentes a conseqüència del canvi climàtic, agreugen aquest tipus de fenòmens i “ens obliguen a estar alerta per a actuar amb agilitat en el manteniment del cabal i de la biodiversitat aquàtica”.

Etiquetas
stats