Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les obres del nou passeig marítim de Benicarló s'aturaran durant l'estiu, però es preveu que acaben per a la campanya de 2025

Projecte del passeig marítim de Benicarló.

Toni Cuquerella

0

Les obres del passeig marítim el Morrongo de Benicarló s'aturaran dos mesos davant la campanya d'estiu a les platges, però es preveu que finalitzen d'ací a un any, el juny de 2025. Aquest espai, que suposarà una inversió de 2,5 milions d'euros, tindrà una longitud de 256 metres i un mirador amb accés a la platja.

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, ha visitat Benicarló per comprovar l'evolució dels treballs de construcció del passeig que transcorrerà per damunt de les casetes dels mariners.

L'alcalde, Juanma Cerdá, el regidor d'Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, i el director general d'Administració Local, José Antonio Redorat, han acompanyat el director general en la visita a unes obres que, en paraules de Martínez Mus, «transformarà completament la façana marítima de Benicarló i es convertirà en una obra identitària per a la ciutat».

El projecte, que suposarà una inversió de 2,5 milions d'euros, s'ha modificat en alguns aspectes respecte de la proposta prevista inicialment. “Un dels plantejaments que vam fer -ha recordat l'alcalde- va ser el d'eliminar la barrera paisatgística del mur de formigó, que ara mateix impedeix les magnífiques vistes de la platja, i també vam demanar incorporar un mirador al final del passeig”.

“Amb aquestes modificacions -ha remarcat el director general-, el port quedarà molt més integrat dins de la ciutat, que és precisament un dels objectius fonamentals d'aquesta obra”. En aquest sentit, Martínez Mus ha insistit que “el nou passeig contribuirà a crear una façana marítima agradable, pràctica i accessible”.

L'accés principal es farà des de la plaça del Morrongo a través d'una plataforma àmplia i diàfana, des de la qual es podrà gaudir de les vistes de la platja. El passeig tindrà una longitud aproximada de 256 metres i, al tram final, disposarà d'accés directe a la platja del Morrongo.

De moment, ja s'han enderrocat les casetes dels mariners, que seran substituïdes per 26 casetes completament noves, però les obres s'aturaran ara durant dos mesos (de l'1 de juliol a l'1 de setembre) per tal d'evitar molèsties durant la temporada de platges.

Una vegada es reprenguen els treballs, al setembre, les obres continuaran fins al juny de 2025, data prevista per a la finalització de les obres.

Etiquetas
stats