Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Deixalles de plàstic de fa més de 30 anys ixen a la llum a les platges valencianes amb el pas de la borrasca Gloria

Un got de plàstic de gelat trobat a les platges valencianes.

Toni Cuquerella

0

La lluita global contra els plàstics pels seus efectes contaminants tan duradors, especialment en el medi marí, ha trobat un filó de proves a les platges valencianes després del pas de la borrasca Gloria. Després de fer una bona mossegada a les costes, que han arribat a retrocedir 32 metres en alguns punts, una vegada superat el temporal, les ones escupen les deixalles que han trobat en les profunditats de la mar o de les arenes amagades durant dècades.

Com a exemple concret es pot veure un potet de gelat de la marca Camy, que l’ha trobat per una persona que ho ha divulgat per les xarxes socials sorprés del seu bon estat de conservació. Perquè aquest potet deu tindre almenys 34 anys, és a dir, seria almenys del 1986, que és quan l’empresa, hui de la multinacional suïssa Nestlé, va canviar el logotip; però la indústria geladora va tindre aquest emblema en vigor des del 1965 i es té constància de l’existència i ús del potet en cartells publicitaris dels seus gelats dels anys 1971 i del 1980.

Arran d’aquest cas, altres persones han compartit les seues troballes de més plàstics també a les platges valencianes amb marques recognoscibles. És el cas del periodista Juan Magraner, que ha mostrat la seua pròpia troballa: un tap de plàstic de refresc amb el logotip de Continente, l’hipermercat antecessor de Carrefour (després de la fusió amb Pryca de l’any 2000) i que dataria també dels anys 80.

Finalment, una altra deixalla posada en la costa valenciana ha sigut una botella de l’empresa lletera valenciana Cervera, fundada el 1969 i amb un logo que usava en els anys 70; un envàs blanc que, en la serigrafia, a més de dir que és “esterilitzada i vitaminada”, també apunta que és “no retornable”.

Etiquetas
stats