Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La indústria valenciana del calçat estudia bolcar-se en l’autoconsum fotovoltaic davant una factura elèctrica disparada

La patronal del calçat valencià explora la possibilitat d'abaratir els seus costos energètics.

Toni Cuquerella

0

El preu disparat de la factura de la llum pot suposar el pas definitiu a les energies sostenibles. Aquest pas l’estudia un dels sectors econòmics valencians més representatius, com el d’Avecal (Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat), que reuneix unes 200 empreses fonamentalment alacantines.

Avecal i l’empresa Cubierta Solar han obert aquesta porta amb una trobada sobre la sostenibilitat i l’estalvi que l’autoconsum fotovoltaic pot generar en les empreses del sector. Expliquen que l’elevat cost energètic, que marca l’evolució de la factura elèctrica durant els últims mesos, ha conduït la patronal del calçat a presentar a les seues empreses els beneficis econòmics i mediambientals amb vista al futur.

L’autoconsum pot suposar “la gran solució per a combatre els alts costos energètics que ha d’assumir la indústria espanyola”, tal com va assegurar el responsable de desenvolupament de negoci de Cubierta Solar, Emilio Trinidad, durant la seua ponència en la seu de la patronal valenciana del calçat, situada a Elx.

Rendiment

L’especialista en autoconsum energètic va assenyalar que ara una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum té un termini de retorn de la inversió encara més curt, que oscil·la entre tres i quatre anys i mig aproximadament. A més va destacar l’exposició solar que tenen les comarques valencianes en què estan assentades les empreses de calçat: “Mentre hi haja sol i aquest sol produïsca energia, a través de panells fotovoltaics, ens permetrà que el quilovat de la fotovoltaica competisca contra el quilovat de la xarxa elèctrica, que en aquests moments està a preus desorbitats”, va concretar Trinidad.

La província d’Alacant, i en general la costa mediterrània, és l’àrea que disposa de la millor radiació solar d’Europa. Aquesta particularitat afavoreix que hi haja una producció important de quilovats/hora en aquesta província, segons puntualitza Trinidad, cosa que permet produir una generació important d’energia que redunda en l’estalvi energètic de les empreses respecte de la xarxa elèctrica.

L’especialista energètic incideix que una instal·lació fotovoltaica ben dimensionada en horari diürn “ens pot aportar entre un 75% i un 85% de l’energia més barata que l’energia de la xarxa elèctrica en horari diürn”. Com a exemple del retorn econòmic d’aquesta mena de tecnologia, Trinidad explica: “En una instal·lació mitjana d’uns 500 quilovats podem parlar de fins un estalvi mitjà entre 15.000 i 20.000 euros al mes” en funció dels nivells de consum de l’empresa industrial.

El responsable de desenvolupament de negoci va enumerar una sèrie de casos d’èxit amb instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, que Cubierta Solar ha desenvolupat a la província d’Alacant dins del sector tèxtil, calçat, plàstic o de naus frigorífiques, entre altres sectors, en empreses com Dycsamon Calzados, Tempe (Grupo Inditex), Plantillas Ortopédicas (Crevillent), Hilados Benisaidó, Inden, Athenea, Hiladuras Sanchis, Grupo Serrano, Grupo Clazamar, etc.

Etiquetas
stats