Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El jutge obri judici oral contra Carlos Fabra per l'ocultació de la seua fortuna

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra.

Lucas Marco

València —

0

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha obert judici oral a Carlos Fabra i els altres nou acusats en el marc del procediment penal sobre l'origen i la possible ocultació del patrimoni de l'expolític del PP.

La causa investiga la presumpta ocultació del patrimoni de l'expresident de la Diputació de Castelló per no fer front als seus deutes amb Hisenda. Entre els processats figuren María Desamparados Fernández, exdona de Fabra, la seua filla Claudia, el seu gendre i el seu presumpte testaferro Alejandro Lorca Hereu. A més, també estan processats en la causa els empresaris Fernando Roig i Enrique Gimeno, que van donar suposats préstecs a fons perdut a Carlos Fabra, mitjançant complexes operacions financeres.

El magistrat ha requerit els deu encausats perquè presten una fiança conjunta i solidària per import d'1.375.276 euros a fi d'assegurar les responsabilitats civils que se'ls poguera imposar en cas de sentència condemnatòria.

La resolució assenyala l'Audiència Provincial de Castelló com a òrgan per a l'enjudiciament i sentència d'aquesta causa, en la qual la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat aprecien inicialment la comissió dels presumptes delictes d'insolvència punible i frustració de l'execució, alçament de béns, blanqueig de capitals i suborn.

El magistrat ha decretat també l'obertura de judici oral per a sis mercantils com a persones jurídiques.

Etiquetas
stats