Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Audiència Nacional jutjarà tres exconsellers de Camps pel cas Gürtel

L’exconseller de Sanitat, Manuel Cervera, i l’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, el 2011

Europa Press

Madrid —

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha enviat a judici 27 persones, entre les quals hi ha els exconsellers del Govern de Francisco Camps Alicia de Miguel, Manuel Cervera i Luis Rosado, per les adjudicacions presumptament irregulars que la Generalitat Valenciana va concedir a l’empresa Orange Market, filial del grup en aquesta comunitat, entre els anys 2004 i 2009.

En una interlocutòria dictada aquest dilluns, el magistrat seu en el banc dels acusats per delictes de corrupció altres càrrecs polítics valencians, com l’exdiputat autonòmic David Serra i el presumpte cervell de la xarxa Gürtel, Francisco Correa, el seu número dos, Pablo Crespo, i el responsable del grup a València, Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 destaca en la seua resolució que els líders de la xarxa Gürtel, prevalent-se de les “relacions especials que havien aconseguit establir directament o a través de tercers amb autoritats i funcionaris públics de la Generalitat Valenciana”, van aconseguir l’“adjudicació i la contractació irregular de nombrosos contractes públics”, fet que va suposar donar satisfacció al seu “propòsit lucratiu” i provocar un “perjudici per a les arques de l’erari públic autonòmic”.

Etiquetas
stats