Sanitat denunciarà la compra del cent per cent de l'Hospital de Dénia per part de Ribera Salut per no haver sol·licitat la preceptiva autorització prèvia

L'hospital Marina Salud a Dénia.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que la Generalitat “emprendrà les accions legals oportunes” davant la recent operació de compravenda executada entre els accionistes de Marina Salud, l'empresa concessionària de la prestació sanitària del departament de Dénia, ja que s'ha formalitzat sense que es comunicara amb antelació i sense sol·licitar la preceptiva autorització prèvia a la Conselleria de Sanitat.

Ana Barceló ha realitzat aquestes declaracions després de mantindre aquest dilluns una reunió amb el comité d'empresa, que és molt crític i es mostra contrari a aquesta operació, i la junta de personal del departament de Dénia en la qual ha traslladat als representants dels treballadors que s'estan estudiant les mesures concretes a prendre per part de l'Advocacia de la Generalitat

“També garantirem el compliment de la Llei de Salut Valenciana que impedeix posicions de domini en l'àmbit de la Sanitat Pública”, ha afegit la consellera de Sanitat.

La titular del departament de Sanitat ha enviat als representants dels treballadors un missatge de tranquil·litat en comunicar-los que les mesures que adopte la Conselleria no tindran efecte en l'àmbit laboral. A més, ha afegit que tampoc repercutiran en la parcel·la assistencial.

Al costat d'això, Ana Barceló ha destacat que Sanitat “continuarà vigilant de manera estreta a la concessió perquè complisca amb les obligacions assistencials que té amb la població del departament de Dénia, tal com estableix el contracte de concessió”.

Informe de l'Advocacia

Ana Barceló ha indicat que la decisió d'acudir als tribunals es recolza en la resolució emesa per l'Advocacia de la Generalitat sobre l'operació de compravenda en Marina Salud. En el seu informe, l'Advocacia de la Generalitat és clara i concloent en la seua anàlisi en establir que hauria d'haver-se sol·licitat una autorització administrativa prèvia a la compravenda de les accions.

“L'òrgan de contractació ha d'autoritzar expressament i amb caràcter previ la cessió [accionarial]”, detalla l'informe.

L'Advocacia afig que, en el cas d'una transmissió d'accions, l'Administració sanitària ha de tindre coneixement previ, perquè aquesta circumstància pot afectar la bona marxa i eficàcia del servei de gestió integral que incideix en els usuaris. Per això, estima que l'Administració no pot ser aliena a l'operació de compra d'accions que es porta a efecte per Ribera Salud per a prendre el control del 100% de l'empresa concessionària.

A més, l'informe de l'Advocacia també incorpora la resposta donada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència a la Conselleria de Sanitat, en la qual l'organisme regulador estatal, de manera explícita, assenyala que no ha valorat els efectes de la llei valenciana de 2018 en l'operació.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats