Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Ximo Puig demana al Govern gestionar el 10% dels projectes europeus de reconstrucció

Ximo Puig en la Conferència de Presidents.

Laura Martínez

València —

0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat al Govern la gestió del 10% dels projectes europeus del pla de reconstrucció d'Espanya. Així ho ha indicat el cap del Consell en una roda de premsa posterior a la Conferència de Presidents en la qual ha participat també la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, on Pedro Sánchez ha explicat als dirigents autonòmics que executaran la meitat dels projectes que vagen a ser finançats pel Pla de Recuperació.

Segons ha explicat el president del Govern, seran les àrees en les quals les autonomies tenen competències segons la Constitució aquelles que emparen el gruix d'aquests projectes. Moncloa ja va anunciar que s'avançarien en aquests Pressupostos 27.000 milions d'euros de les ajudes dels fons europeus per a lluitar contra l'impacte social i econòmic de la COVID-19 perquè les autonomies tinguen un paraigua en el qual resguardar les despeses extraordinàries, davant la previsió que les ajudes de Brussel·les tarden.

El president valencià ha eludit concretar xifres, encara que ha fet esment al compromís de Sánchez que les autonomies gestionen 75.000 milions d'euros -el pla europeu són prop de 140.000- milions-. Aquest dilluns hi haurà una altra reunió amb els responsables d'Hisenda per a fitar aquesta qüestió.

Puig ha explicat que el president del Govern ha enunciat diversos projectes “en línia” amb els plans que el cap del Consell va enunciar en el debat de política general i els seus alts càrrecs van portar a Moncloa el mes passat.

Etiquetas
stats