Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Un professor valencià denúncia davant la Policia que els ultres el van amenaçar quan es manifestava amb la seua família el 9 d'Octubre

La policía fa un cordó a la manifestació per a evitar que grups d'extrema dreta la rebenten.

Lucas Marco

0

“Podemita fill de puta”, li va etzibar un ultra al professor de Sociologia de la Universitat de València José Manuel Rodríguez, que es manifestava al costat de la seua família durant la marxa antifeixista del passat 9 d'Octubre. També el van assenyalar “amb el dit fent com que disparaven”, segons la denúncia del docent davant la Policia.

El professor es manifestava durant la marxa de la vesprada del 9 d'Octubre quan, a l'alçada del carrer de Xàtiva, un grup d'ultres amb banderes d'Espanya, que estan gravats en vídeo, “van començar a proferir-li insults i amenaces”. Els ultres li van cridar “lladre, podemita fill de puta, torna els diners que t'has emportat”, segons la denúncia.

Rodríguez és investigat en el Jutjat d'Instrucció número 19 de València pel conveni entre l'Ajuntament i la Universitat de València per a l'elaboració d'una investigació sobre el mapa escolar de la ciutat. La causa, en la qual també està investigada l'exregidora de València en Comú María Oliver, es va iniciar després d'una denúncia de l'assessor del Partit Popular, Luis Salom. És l'única de les nombroses denúncies de Salom, investigat en el cas Taula, que no ha sigut arxivada.

La manifestació de la vesprada va ser protegida per un ampli cordó policial per a evitar noves agressions com les que van protagonitzar membres de l'extrema dreta el 9 d'Octubre del 2017. El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València manté imputats 18 ultres per aquelles agressions i investiga si van actuar com un grup criminal. Un dels capitostos de l'atac del 9 d'octubre va ser condemnat recentment a 22 mesos de presó per agredir a joves valencianistes en una trobada d'Escola Valenciana, tal com va informar aquest diari.

Etiquetas
stats