Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

À Punt tornarà a donar avantatge als extreballadors d’RTVV en les oposicions: un 30% de la nota serà experiència

Un plató televisiu d'À Punt.

Laura Martínez

València —

0

La proposta per a l’oferta d’ocupació pública de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació tornarà a fer prevaldre els treballadors que fins ara presten servei de manera provisional en la cadena pública a través de borses d’ocupació a què van accedir amb un concurs de mèrits. Els empleats d’À Punt tindran la valoració màxima en l’apartat d’experiència, que suposarà un 30% de la puntuació de les oposicions.

L’oferta d’ocupació pública, que encara ha de passar uns quants tràmits per a aprovar-se –entre els quals, la negociació sindical en la Mesa de Diàleg Social– consistirà en dos exàmens eliminatoris, amb un 60% de pes sobre el resultat final, i repartirà el 40% restant entre un 10% de valoració en la formació acadèmica i un 30% d’experiència en mitjans de comunicació. L’oferta d’ocupació que es negocia a hores d’ara és per a les 59 places de la CVMC, encara que establirà les bases per a les places de la mateixa À Punt. Probablement seran les mateixes, segons fonts coneixedores de la negociació i han avançat el diari El Mundo i Las Provincias.

Els treballadors de la Corporació i de la Societat que gestiona À Punt tindran 0,2 punts per cada mes treballat en la cadena pública, mentre que els ex d’RTVV tindran 0,15 per la mateixa qüestió. En aquest cas, l’experiència en l’antiga RTVV s’equipara a l’experiència en altres mitjans de comunicació audiovisuals públics autonòmics o nacionals –com Radiotelevisió Espanyola, per exemple–, mentre que per a altres mitjans audiovisuals públics –teles o ràdios locals– l’experiència comptarà un 0,12.

Un altre dels apartats ressenyables és el reconeixement de l’experiència de periodistes d’altres suports més enllà de l’audiovisual. En la proposta es planteja que es reconega amb 0,1 punts per mes treballat “altres llocs de treball que pertanguen a la mateixa categoria laboral o equivalent per assimilació de funcions”.

Els ex de Canal 9 ja van gaudir d’una valoració millor en les borses de treball per a la primera convocatòria d’À Punt que es va dur a terme a través d’un concurs de mèrits, per la qual cosa hi van entrar directament. La puntuació màxima assolible era de 50 punts, tenint en consideració diversos mèrits i situacions, dels quals 19 vindrien de l’experiència. D’aquests 19, es van atorgar 0,07 punts per cada mes complet de servei en actiu prestat en igual lloc de treball del grup de l’antiga RTVV, mitjançant contractació directa a través d’una relació laboral per compte d’altri, que pertanguen a la mateixa categoria laboral o equivalent per assimilació de funcions.

Etiquetas
stats