Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

“Si ix Vox, te’n vas volant”: sis mesos de presó per a una dona que va desitjar a una colombiana que la violaren

Multitudinari mitin de Vox a Vistalegre (Madrid).

Lucas Marco

0

Una dona de 52 anys, nascuda a Utrillas (Terol) i resident a València, ha pactat amb la Fiscalia una pena de sis mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques garantits per la Constitució. En la sessió del 14 d’octubre passat en el Jutjat d’Instrucció número 5 de València, el lletrat de la dona i el ministeri fiscal, representat per la fiscal de delictes d’odi Susana Gisbert, van arribar a un acord sobre els fets, la qualificació jurídica i la pena de sis mesos, a més d’una multa pel mateix temps amb una quota diària de quatre euros, amb la qual cosa l’acusada, sense antecedents penals, va mostrar conformitat.  

La dona, segons els fets provats de la sentència, va abordar una immigrant de nacionalitat colombiana en un locutori de l’avinguda de Peset Aleixandre de València i “guiada pel propòsit de menyscabar-la per aquest motiu” li va etzibar: “Si ix Vox [en les eleccions] tu te’n vas volant, te n’aniràs, te n’aniràs”. A més, la condemnada va afegir: “Estàs a Espanya. Arriba Franco. Arriba Espanya. Viva Vox”. 

La dona, sempre segons els fets provats de la sentència, va convidar la immigrant a telefonar a la Policia “perquè et violen”. “Així te’n vages d’Espanya amb un avió i et donen de paracaigudes una bossa de Mercadona. Viva Franco. Tu te n’aniràs. Jo no me’n vaig del meu puto país”. “Tu eixiràs voxlant”, va concloure la condemnada amb un joc de paraules. 

Així doncs, la secció cinquena de l’Audiència Provincial de València ha condemnat la seguidora del partit d’extrema dreta a sis mesos de presó com a responsable criminalment d’un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques garantits per la Constitució. La sentència imposa a la condemnada, a més de les costes del procés, una multa de sis mesos amb una quota diària de quatre euros i la inhabilita durant cinc anys per a professió o oficis educatius en l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure.

Etiquetas
stats