Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Tancament d'hostaleria, gimnasos, bingos o casals fallers: aquestes són les restriccions que entren en vigor aquest dijous en territori valencià

Una de las terrazas de la plaza de la Reina

Carlos Navarro Castelló

0

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimecres les mesures establides per als pròxims 14 dies anunciades pel president del Govern valencià, Ximo Puig, i per la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

Les restriccions consistiran en el tancament dels centres recreatius de majors (llars del jubilat) i de joves (ludoteques, centres d'oci juvenil…) amb suspensió de l'activitat, així com dels centres on es desenvolupen activitats festeres tradicionals com casals fallers, de les previstes en el Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell. Amb suspensió en aquests centres o locals de les activitats festeres tradicionals.

També s'estableix el tancament de bars, restaurants, cafeteries i altres establiments d'oci, llevat que en els mateixos es preste servei de recollida de menjar i/o beguda en el local o enviament a domicili. Queden exceptuats d'aquesta mesura aquells locals, establiments i activitats que, en virtut dels seus especials característiques, presten un servei que es puga considerar essencial o no substituïble.

Per tant s'exceptuen els serveis d'hostaleria d'hospitals i clíniques, per a ús de professionals; serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers, per a ús exclusiu dels clients allotjats en aquests; serveis d'hostaleria i restauració situats en empreses i llocs de treball, per a ús exclusiu d'empleats; servei de menjador escolar en guarderies i centres docents d'ensenyament reglat (Col·legis d'Educació Primària, Instituts i Universitats). Així mateix, s'exceptuen els serveis de restauració en àrees de servei de vies de comunicació.

Tancament de locals comercials

També es determina el tancament dels locals comercials i superfícies comercials a partir de les 18.00 hores de la vesprada. S'exceptua de l'anterior, l'activitat comercial dels establiments i locals comercials dedicats a l'activitat comercial essencial d'alimentació, higiene, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i centres de veterinària, únicament per a la venda d'aquests productes, així com departaments dedicats a totes les activitats esmentades que es puguen trobar a l'interior dels establiments.

A més, es determina el tancament dels establiments i cessament d'activitats en sales de bingo, casinos, salons recreatius, jocs i apostes.

El decret determina el tancament d'instal·lacions i centres esportius, excepte aquells destinats a la pràctica d'esport professional en competicions oficials. No es podrà practicar activitat física o esport en centres esportius, clubs, gimnasos, centres d'entrenament, complexos esportius, etc.

Mesures relatives a residències d'estudiants i vetlatoris

En les residències d'estudiants es limita l'ús de zones comunes al 30% de l'aforament (inclosos menjadors, on es poden establir torns) i sempre garantint les mesures de distanciament i higiene i prevenció, i es prohibeix les visites a les residències d'estudiants.

Els vetlatoris podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure o de 10 persones en espais tancats, siguen o no convivents i sempre que es puga garantir la distància de seguretat. Aquestes mesures també seran aplicables a les cerimònies no religioses que puguen realitzar-se en instal·lacions públiques o privades.

Etiquetas
stats