Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Dos valencians atrapats a l'illa de Sant Martí després del pas de l'huracà Irma

Efectes de l'huracà Irma a la República Dominicana

elDiariocv

València —

Miquel Serra i Lluna Noguera, veïns d'Aldaia i Sueca, respectivament, es troben atrapats a l'illa de Sant Martí, al Carib, després del pas de l'huracà Irma el dimarts passat.

Fa 5 dies, l'huracà Irma passà per l'illa amb categoria 5, la màxima. L'illa ha quedat completament devastada, el 95% de les cases estan danyades i l'aeroport de la part francesa, on ell viu, ha estat fet miques. El pitjor, però, està sent ara. Ens estem assabentant per la premsa francesa que el caos regna a l'illa. No hi ha electricitat, ni aigua potable, ni seguretat. Els supermercats estan buits. Hi ha saquejos, episodis de pillatge, bandes que roben a mà armada i molta inseguretat i confusió.

Sabem que estan bé perquè Lluna ha telefonat a sa mare per dir que estan junts i bé. Però se senten insegurs i volen eixir de l'illa, no tenen menjar i estan espantats per si entren a casa.

Afortunadament, es van establir a una casa de formigó d'unes amigues al centre de l'illa i no els va passar res. “Aquests dies telefonem ambaixades i consulats però no ens donen informació, només estem informats per la premsa i la tele francesa”.

Fa un moment, Miquel i Lluna ens han escrit (han trobat una miqueta de wifi a l'hospital de Marigot) per dir-nos que ells no veuen ajuda, ningú els busca i no els porten menjar. Fan torns a casa entre 8 persones perquè no els hi entren.

La situació és angoixant degut a la manca d'informació i la inconunicació.

Etiquetas
stats