Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
ÀUDIOS

La líder de Vox a Castelló esclata contra els seus crítics: “Açò no és Podem, les decisions no es prenen per votació i per majoria”

La diputada autonòmica Llanos Massó amb el líder de Vox, Santiago Abascal.

Lucas Marco

València —

0

La líder de Vox a Castelló, Llanos Massó, s’enfronta des de fa unes quantes setmanes a una revolta d’afiliats crítics amb la seua gestió al capdavant del partit d’extrema dreta. Massó, furibunda antiavortista, ultracatòlica i actual portaveu adjunta de Vox en les Corts Valencianes, va esclatar el 18 de febrer passat en una reunió tibant amb afiliats crítics de la formació que li retreien la seua gestió i l’aval al sotssecretari d’organització del partit a Castelló que va col·locar la seua dona en el grup parlamentari al poc de temps de dimitir com a diputat.

“El que vulga ajudar benvingut siga, el que vulga posar entrebancs, ho sent molt, no tenim l’obligació de comptar amb ells”, conclou Massó després de viure moments de tensió i crits, segons un àudio de la trobada a què ha tingut accés eldiario.es.

La reunió, celebrada en un bar de Castelló, es desenvolupa entre acusacions, retrets encreuats i algun crit. Un afiliat de Vox va obrir el torn de preguntes reclamant que la dirigent ultra explicara els motius de la sobtada dimissió del diputat David Muñoz, que va abandonar el seu escó al cap de cinc mesos i va col·locar a continuació la seua dona com a administrativa del grup parlamentari, tal com va informar aquest diari. “No mereixien els afiliats ser informats d’aquest canvi pel canal oficial del partit?”, pregunta un home, al qual els assistents a la reunió informativa aplaudeixen efusivament.

“Em sembla una falta de respecte”, respon Llanos Massó, que es nega a explicar els motius de la dimissió tan inopinada: “Si el responsable nacional territorial, el meu superior, m’ha dit que no és de la nostra incumbència, jo no soc qui”. La líder del partit defuig qualsevol responsabilitat al·legant que el diputat dimissionari “va ser nomenat pel Comité Executiu Provincial, no per la presidenta”.

Un altre dels punts de l’ordre del dia de la discussió va ser la limitació de la llista de militants del partit ultra que tenen una clau de la seu situada al carrer de l’Escultor Viciano de la capital de la Plana. “Això m’ha resultat molt dolorós”, afirma un dels perjudicats que ja no tenen clau.

“Mig Castelló tenia claus de la seu i, per raons de seguretat, no pot ser”, respon Massó. “Clar que s’escolta als afiliats, però hi ha un problema: en aquest partit l’última decisió la té el Comité Nacional”, argüeix la líder de Vox a Castelló, que exclama: “Les decisions no es prenen per votació i per majoria, açò no és Podem, no és un partit assembleari”. La direcció nacional del partit pretén centralitzar la seguretat de totes les seus, assegura Massó, i “no podia tindre mig Castelló claus de la seu”.

Els crítics també retrauen a la direcció del partit problemes de comunicació amb els afiliats. Les respostes de la líder de Vox a Castelló denoten la falta de pes orgànic dels responsables valencians en el partit ultra i els problemes d’interlocució amb els territoris més allunyats de la capital d’Espanya.

“Escriu a Madrid i dis-los: ‘No m’arriben els correus de Vox’. Jo ho faig tots els dies”, assegura Massó. “A Madrid ara mateix nosaltres ja no tenim accés a la base de dades dels afiliats (...). Perquè jo estic farta de queixar-me’n”, lamenta la portaveu adjunta de la formació ultra en les Corts. “Si a mi Madrid no em dona accés a la base de dades, el responsable és Madrid, no?”, abunda Massó, a la qual cosa un afiliat exclama: “Per a mi la responsable ets tu”.

Un altre dels assistents crítics diu a Massó : “Tu que presumeixes de tindre fil directe amb Santiago Abascal, telefona-li”. Una altra afiliada afirma que l’explicació de la líder de Vox “no és una contestació”. “La veritat és que és molt trist açò”, contesta la diputada autonòmica.

En un altre moment de la tibant trobada amb els afiliats, un dels crítics es pregunta per què el partit d’ultradreta es va sumar a una declaració institucional de l’Ajuntament de Castelló que reclama la devolució de les restes dels veïns enterrats al Valle de los Caídos als descendents que ho reclamen. “Açò no és un tema d’una reunió d’afiliats, açò és un tema polític”, es queixa Massó.

L’afiliat cita un tuit del líder de Vox, Santiago Abascal, que demana enterrar la Llei de memòria històrica, però la diputada autonòmica matisa que el secretari general “en Vistalegre va dir que tots tenien dret, d’un bàndol i de l’altre, a reclamar-se si volien els seus familiars per donar-los la sepultura que volgueren”. “Torne a remetre’m al que va dir Abascal; si ell, per exemple, on va dir blanc ara diu negre, per a mi Abascal està actuant malament”, contesta ofuscat l’afiliat.

La declaració institucional considera que les famílies de les víctimes “mereixen una resposta clara” que els permeta “enterrar amb dignitat i on consideren convenient els seus familiars”. “Després d’una negociació, es va buidar de tot contingut polític”, es defensa Llanos Massó, que també insisteix que l’equip de comunicació nacional de Vox va donar el vistiplau a la nota de premsa sobre aquesta iniciativa votada en l’Ajuntament de Castelló.

Les crítiques als responsables del partit no es van limitar a Llanos Massó. El regidor de Vox a l’Ajuntament de Castelló i vicepresident del Comité Executiu Provincial, Luciano Ferrer, va ser acusat per un afiliat d’haver-li “mentit a la cara”. “El vicepresident em menteix a la cara i jo he vingut ací a preguntar a la presidenta: Ho sabies o no ho sabies?”, exclama. Ferrer, segons les acusacions dels afiliats crítics, va declinar assistir en representació del partit a un acte electoral escudant-se en el fet que no podia abandonar la farmàcia que regenta a Vilar de Canes.

Durant la reunió informativa amb els afiliats, en un ambient tibant i esvalotat, només un militant va eixir en defensa dels responsables del partit ultra a Castelló. “Els nostres enemics són ací fora: es diuen socialistes, comunistes i nacionalistes, no som nosaltres. Tenim obligacions! Tenim obligacions d’alçar aquest país!”, crida l’home.

Aquest diari ha intentat obtindre la versió de la líder de Vox a Castelló a través del gabinet de premsa de la formació ultra i ho ha rebut cap resposta. “Podem estar ací en bucle fins demà, però crec que no és el més positiu”, conclou Llanos Massó al final de la trobada. Al cap de 45 minuts de preguntes i tensió, es va donar per acabada l’esvalotada reunió de Vox.

Etiquetas
stats