Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

L'Ajuntament de València condecora Gonzalo Tejero, cap de policia afusellat pels franquistes

Gonzalo Tejero Langarita, cap de la Policia Local de València, afusellat en 1936 pels franquistes.

elDiariocv

0

L'Ajuntament de València ret homenatge 83 anys després al cap de la Policia Local que es va negar a entregar els seus homes als revoltats en 1936. La regidoria de Protecció Ciutadana, encapçalada per Aarón Cano, ha adoptat la decisió aquest dimecres.

Gonzalo Tejero Langarita, cap de la Policia Local de València, va ser afusellat en 1936 en resistir-se al colp franquista. Després de veure's envoltat per forces d'artilleria en mans dels colpistes va renunciar a abandonar els homes al seu comandament i després de la seua captura va ser sotmés a un judici sumaríssim sense garanties i posteriorment afusellat en els voltants de la Torre d'Hèrcules a la Corunya el 25 de juliol de 1936 per haver defensat els valors democràtics, apunten des de l'Ajuntament.

“Atorgar la medalla d'or de la Policia Local a la memòria, a l'honor del capità Tejero no és més que un fet de reparació i justícia per a aquells que van donar la vida per la llibertat de tots, aquells que van donar la vida per defensar la Constitució”, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana. Cano, que ha mantingut aquesta setmana una reunió amb els familiars del represaliat, considera que el reconeixement a la seua figura “dignifica el propi Ajuntament i suposa un afiançament dels principis democràtics”. “És un acte de justícia, un acte de reivindicació de la democràcia i dels seus valors”, afegeix l'edil.

La decisió es formalitzarà en el pròxim ple de l'Ajuntament el 31 d'octubre. El reconeixement és el màxim guardó que s'atorga als cossos de la Policia Local.

Etiquetas
stats