Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP de Rita Barberá va finançar de forma il·legal les campanyes del 2007, 2011 i 2015

Rita Barberá i Alfonso Grau el dia que aquest va dimitir de vicealcalde.

elDiariocv

El PP de València va finançar de forma irregular les campanyes de la que fou alcaldessa de València, la difunta Rita Barberá, de 2007, 2011 i 2015. Així es desprèn d'un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil elaborat per al jutjat que investiga el cas Taula.

La documentació en la qual basa l'informe la UCO es refereix a l'activitat de l'empresa Laterne, que va participar el 2007 en l'organització de la campanya de Barberá al mateix temps que va tenir importants contractes amb l'Ajuntament  que ella presidia. Les irregularitats es van repetir, amb altres empreses implicades, en les successives campanyes electorals.

L'informe situa Alfonso Grau, que va ser vicealcalde de València i mà dreta de Barberá, en el centre del finançament irregular, tant pel que fa a la seua implicació en l'organització de les campanyes com en el maneig dels fons amb els quals se sufragaven.

D'aquesta manera corrobora la investigació allò que el cas Taula va apuntar des d'un principi: que el blanqueig de diners pel qual estan imputats tots els regidors del PP de València excepte un només seria un aspecte del funcionament d'una caixa B en el partit que existia des de feia temps.

La UCO assegura que actes electorals del PP es pagaven sense que això es reflectira en la comptabilitat oficial de la campanya.

El mateix Grau, que després no declararia en aqueix sentit davant els jutges, i que va ser jutjat i absolt en el cas Nóos, va insinuar en unes declaracions en televisió al febrer de 2006 que, això que Barberá no sabia res, “alguna cosa sí, eh, alguna cosa sí”.

La que fou alcaldessa de València, nomenada senadora de representació territorial, va morir al novembre de 2016 a Madrid quan era a punt de ser imputada en el cas Taula després d'haver comparegut davant el Tribunal Suprem.

Etiquetas
stats