Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Camps nega haver estat ‘recaptador’ de la caixa ‘B’ del PP i nega la trama

Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana.

elDiariocv

L’expresident de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, ha negat que ell recaptara diners de mossegades que anirien a parar a diferents caixes “B” que, segons ha informat hui la Cadena SER, hi havia al si del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Segons la informació difosa hui per l’emissora, que cita fonts de la investigació en el marc de l’Operació Taula, en el PP valencià hi hauria fins 5 caixes “B” en què el partit ingressaria els diners recaptats de mossegades a canvi de falsejar contractes en les administracions controlades pels populars.

Els investigadors de la UCO –segons la SER– consideren que el PPCV era una “organització criminal” i que el mateix expresident era el responsable de recaptar aquestes mossegades i l’encarregat d’aportar aquests diners a la caixa “B” del PP valencià i nacional.

En declaracions a Efe, Camps ha assegurat que aquestes afirmacions són “falses totalment” i que mai no ha recaptat diners negres per al PP valencià o el nacional.

L’expresident ha negat “de manera categòrica” la informació i ha assegurat que “cap empresari no li ha donat diners en la vida”, ni ell ha portat diners negres a Madrid. És una “falsedat enorme”, ha afegit.

Segons la informació, els investigadors de l’Operació Taula asseveren que declaracions de testimonis que romanen sota secret de sumari i les gravacions del penedit Marcos Benavent avalen les seues sospites en aquest sentit.

Afirmen, a més, que Francisco Camps operava com a “recaptador” de diners negres en el PP valencià, obtinguts mitjançant el pagament de mossegades per part d’empresaris que resultaven adjudicataris dels concursos públics trucats en diferents conselleries de la Generalitat valenciana, en el període 2003-2011.

Sobre aquest punt, Camps ha assenyalat que no ha exercit aquest paper de recaptador, i també que està convençut que “no ha existit” aquesta presumpta trama en les conselleries de la Generalitat durant el període en què ell en va ser president.

L’expresident, que nega “fil per randa” tota la informació, ha indicat, a més, que ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia en què nega els fets i exigeix la persecució penal per la filtració del sumari de l’Operació Taula, que continua sota secret.

En el seu escrit, Camps exigeix a la SER que no difonga aquesta “fal·làcia” i anuncia que ampliarà la denúncia contra qualsevol instància que el relacione “en qualsevol grau de participació dels fets investigats”.

Etiquetas
stats