eldiario.es

Menú

Els partits consideren que l’informe de la Sindicatura de Comptes certifica la mala gestió del PP

PSPV, Podem i Compromís valoren que el document reflectisca la falta de finançament i consideren preocupant la falta de liquiditat de la Generalitat

Els populars, de la seua banda, denuncien que la responsabilitat de la situació de les arques públiques és responsabilitat del Govern de PSPV i Compromís, a pesar que prengueren possessió a mitjan any

- PUBLICIDAD -
Los portavoces reciben al síndic major, Vicent Cucarella

Els portaveus reben el síndic major, Vicent Cucarella

Comparable al treball d’un forense que fa l’autòpsia final a l’Administració en estat terminal que el PP va deixar després de 20 anys governant”, “manté les deficiències de la gestió del PP: fallida tècnica, augment del deute històric...”, “una nova mostra de la nefasta gestió i de la corrupció del PP; les dues cares de la mateixa moneda”, “estudia les últimes recialles de la gestió del PP, que han endeutat tots els valencians”... són les valoracions de PSPV, Podem, Compromís i Ciutadans sobre l’informe de la Sindicatura de Comptes que avalua els organismes públics valencians el 2015.

L’informe remarca la falta de finançament autonòmic –que només cobreix el 70% de les despeses bàsiques dels valencians–, l’augment del deute, l’escassa liquiditat de les arques públiques... Si la Generalitat fóra una empresa, estaria en fallida tècnica. A més, posa el focus en la gestió dels consorcis hospitalaris de València i Castelló i ressalta despeses com l’Àgora.

Les quatre valoracions tenen un punt en comú: la responsabilitat del PP, que, després de 20 anys de govern amb majories absolutes en les Corts, va abandonar el Govern a mitjan any que s’examina. Aquest canvi motiva que Ciutadans atribuïsca una part de la responsabilitat al Govern del Botànic, que “està caient en els mateixos errors” que el PP. El diputat de Ciutadans, Tony Woodward, s’ha referit així a les modificacions pressupostàries, en concret a la inclusió dels 1.300 milions d’euros en què es xifra l’infrafinançament autonòmic en la partida d’ingressos.

De la seua banda, des del PP carreguen contra el bàndol contrari. Rubén Ibáñez, portaveu d’Economia de la formació, càrrega directament contra Ximo Puig i Mónica Oltra, president i vicepresidenta de la Generalitat, i assegura que el seu govern té “més de 150.000 factures al calaix ” i és el “ govern de l’abandó”. Així mateix, critiquen que l’executiu haja incrementat la partida de despeses corrents per “crear conselleries i alts càrrecs mentre fica al calaix els drets dels valencians”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha