eldiario.es

Menú

Erotisme i xarxes socials, protagonistes de la guanyadora del 22é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida

Demana-m’ho així i et diré que sí, de Josepa Sopeña, premiada pel seu "relat teixit amb ritme i originalitat"

- PUBLICIDAD -
Josepa Sopeña,guanyadora del 22é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida.

Josepa Sopeña,guanyadora del 22é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. @MlaValldAlbaida

Demana-m’ho així i et diré que sí, de Josepa Sopeña Feu, és l’obra guanyadora del XXII Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. Dels 18 originals presentats en l’edició de 2016, aquesta obra és la que ha estat mereixedora dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida dota el guardó, i serà publicada el 2017 en la col•lecció «L’Eclèctica» d’Edicions Bromera. El veredicte del jurat s’ha anunciat la nit d’aquest divendres 9 de desembre, en l’acte celebrat a Quatretonda, davant d’un centenar de persones representatives del teixit social, empresarial i polític de la Vall d’Albaida i de les comarques del voltant, segons un comunicat.

Les protagonistes de Demana-m’ho així i et diré que sí són dues amigues, Helena i Elsa, que s’ho conten tot des de la infantesa, incloent les seues experiències sexuals. Quan Helena s’instal•la a Cambridge per a fer classes de català, coneix el jove i seductor Jamie. Tot i que Helena vivia amb la seua parella a Barcelona, no podrà impedir que la forta atracció que sent pel jove esclate i els dos inicien una apassionada relació que no podran reprimir, fent que els esdeveniments es precipiten.

L’obra destaca per estar bastida mitjançant el joc de converses entre Helena i Elsa a través de la xarxa, del telèfon i dels records, aportant ritme i creativitat a la narració. A més, l’ofici de l’autora està present també a l’hora de connectar els diferents personatges i trames que hi intervenen amb un domini del llenguatge notable.

El jurat, format per Alfred Aranda, Enri Mollà, Josep Penadés, Joan Torró i Sílvia Muntadas, amb Fede Vidal –conseller de Cultura de la Mancomunitat i alcalde d’Alfarrasí– com a secretari, ha destacat que «es tracta d’una obra molt completa, ben travada, que presenta un relat teixit amb ritme i originalitat, que demostra l’ofici de l’autora».

Josepa Sopeña Feu va nàixer a Almenar (Segrià) i és professora d’anglès al Maresme. Demana-m’ho així i et diré que sí és la seua primera novel•la després d’iniciar-se com a escriptora amb diversos contes i relats que han merescut diferents reconeixements.

El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó en literatura eròtica convocat per una institució pública a tot l’Estat espanyol. Tant per la dotació econòmica com, sobretot, per la peculiaritat, conforma una de les principals convocatòries literàries del territori valencià. Moltes de les obres provenen de terres valencianes, amb una destacada presència de la Vall d’Albaida, però també n’han arribat de Catalunya i de les Illes Balears.

Sempre segons Bromera, el certamen consolida edició rere edició els objectius que persegueix des que fou creat: el foment de la literatura en valencià des d’una òptica molt específica, com és el gènere eròtic; i, d’altra banda, el reconeixement de la Vall d’Albaida més enllà dels nostres límits naturals com a referent turisticocultural.

En l’acte de lliurament del premi, el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, va garantir que «des de la Mancomunitat utilitzarem tots els mecanismes al nostre abast per a dignificar este premi i assegurar les futures edicions» perquè encara que el moment econòmic actual no siga el desitjable, «la cultura ha de ser de tots i per a tots i el premi forma part de la marca Vall d’Albaida».


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha