eldiario.es

9

El vicepresident d’Alberto Fabra va contractar un detectiu per comprovar si era espiat

José Císcar es va gastar 1.500 euros per comprovar que el despatx de la seua antecessora, també del PP, no era vigilat amb micròfons o càmeres ocultes

El president Puig posa com a exemple l’encàrrec d’aquesta investigació per ironitzar en resposta al PP, que havia criticat la “descoordinació” del Consell format pel PSPV-PSOE i Compromís

Alberto Fabra, con el vicepresidente José Císcar al fondo

L’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, amb l’exvicepresident José Císcar.

L’exvicepresident de la Generalitat, José Císcar, va encarregar a un detectiu privat el gener del 2012, poc després d’haver accedit al càrrec, un informe tècnic per a conéixer si hi havia dispositius d’escolta instal·lats al Palau de Valeriola, seu del seu departament. La faena d’una agència de detectius va costar 1.500 euros a l’erari públic, segons fonts del Consell.
Com en les pel·lícules d’espies, el repàs del despatx de Císcar va ser complet: s’hi va analitzar el servei telefònic, els “terminals telefònics”, l’espectre radioelèctric o el sistema informàtic i es va treballar en la “detecció de càmeres ocultes” i la “conductivitat sonora”, “per avaluar la possibilitat que des d’un local contigu es poguera escoltar amb una sonda”.

La revisió va ser negativa: “No s’ha detectat la presència de cap dispositiu d’escolta”, diu l’informe. No obstant això, els detectius –Ángel Ripoll&Asociados”– donen alguns consells per a blindar les nou sales de vicepresidència, des de tancar algunes reixetes fins a disposar de “destructors de papers” o imprimir amb un cable USB i sense fer servir la xarxa.
Segons Císcar, ara diputat del PP a les Corts Valencianes, la faena es va dur a terme a instàncies de la policia autonòmica. Císcar va succeir a Paula Sánchez de León en la vicepresidència del Consell poc després que Alberto Fabra en fóra nomenat president en substitució de Francisco Camps, que va dimitir pel cas dels vestits, en què se l’acusava –va ser absolt– de suborn per la seua relació amb la trama Gürtel.

Els últims anys de govern del PP a la Comunitat Valenciana van estar marcats per la desconfiança entre diverses faccions del partit i per l’esclat de diversos escàndols de corrupció. L’executiu va impulsar, fins i tot, una caça de bruixes entre el personal per mirar de localitzar l’anomenat talp del palau, la persona o les persones a què s’atribuïa la filtració d’afers enutjosos per a la Generalitat.

La caça del talp va derivar en un sainet que, fins i tot, ha arribat als jutjats: el cap de seguretat de Fabra va ser processat per haver interrogat el cap de premsa de Císcar durant la recerca dels filtrants d’informació comprometedora per a presidència.

L’encàrrec als detectius ha estat revelat a les Corts Valencianes pel president de la Generalitat. La líder del PP valencià, Isabel Bonig, va blasmar a Ximo Puig la “descoordinació” i el “caos” d’un executiu “sense nord”. Puig ha negat la major: el Govern valencià, format pel PSPV-PSOE i Compromís, funciona millor, molt millor, que el del PP, ha assegurat. I com a mostra de la desconfiança entre els membres del Consell del PP, aquest exemple: l’afer del despatx.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha