Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

El PP s'embolica amb la caritat: critica les ajudes del Consell i en demana menys que les pressupostades

El director de Cáritas Valencia, Ignacio Grande, la secretària general, Fani Raga i el delegat diocesà, José María Taberner.

Laura Martínez

La preparació del debat dels Pressupostos de la Generalitat per a 2018 està sent un mal de cap. El principal partit de l'oposició sembla haver-se proposat demostrar que són “els que més treballen” -en paraules dels seus portaveus en més d'una ocasió“- i presentar infinites esmenes.

Ja en el debat de política general, on van presentar més de 1.300 iniciatives, van enfocar part del seu discurs a lloar el seu propi treball i els partits del Consell van criticar que presentaven esmenes “al pes”, sense tenir en compte allò escrit. Van demanar llavors declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) castells que s'havien esfondrat o construir col·legis que ja estaven construïts.

Per als pròxims pressupostos, el PP ha presentat 1.250 esmenes, a part de l'esmena a la totalitat que va ser rebutjada. I ha tornat a passar. En aquesta ocasió, respecte a les ajudes a organitzacions sense ànim de lucre, concretament les que es refereixen a caritat.

Dilluns passat, la portaveu adjunta del PP en les Corts, Maria José Catalá, va reclamar 270.000 euros en ajudes directes per a Cáritas, i 150.000 euros per Pacis-Casal de la Pau entre altres entitats. No obstant això, el Consell té pressupostat per a Cáritas 479.000 euros -tenint en compte les quatre diòcesis en territori valencià i la interparroquial de Gandia- i 198.000 per al Casal de la Pau.

Els populars porten criticant des dels primers comptes del Botànic que es retiren les línies nominatives -ajudes directes- a determinades associacions benèfiques, una fórmula que el Consell rebutja perquè creu que fomenta el “clientelisme” i qualifica com a “ajudes a dit”. Des de llavors, l'Executiu autonòmic  trau convocatòries públiques per a concórrer a aquestes ajudes.

Segons assenyalen des de la Conselleria de Polítiques Inclusives, amb el sistema de convocatòries públiques han accedit a les ajudes 13 associacions que abans no rebien subvencions, com l'associació de malalts de fibromiàlgia, la coordinadora d'associacions de VIH o La Casa Gran, d'ajudes a l'acolliment.

En total, els populars demanen  una línia nominativa directa per a Cermi -Comitè espanyol de representants de persones amb discapacitat- de 90.000 euros; per a Casa Caridad, 500.000 euros; per a Creu Roja, 150.000 euros -se'n donen 128.000-, Cáritas diocesana, 270.000 euros, Pacis-Casal de Pau; 150.000 euros, Germanes Ancians Desemparats -una congregació religiosa d'acolliment d'ancians-, 500.000 euros; per a la Federació de Malalts Alzheimer, 300.000 euros i per al Banc d'Aliments, 45.000 euros.

Etiquetas
stats