eldiario.es

9

El PP valencià insisteix a tractar com a malalts les persones transsexuals

El grup popular presenta esmenes a la Llei d’identitat de gènere valenciana en què demana un informe mèdic que acredite la identitat de gènere sentida per a sol·licitar documentació administrativa

Les esmenes dels populars continuen vinculant la identitat “al gènere biològic” i considerant la transsexualitat un trastorn

Un momento de la comisión parlamentaria en la que se ha debatido la Ley Trans del Consell

Un moment de la comissió parlamentària en què s’ha debatut la Llei trans del Consell

La Comissió de Polítiques d’Igualtat ha debatut aquest dimecres en les Corts Valencianes les esmenes a la Llei d’identitat de gènere, coneguda com a ‘llei trans’, un projecte que emana de la Conselleria d’Igualtat que dirigeix Mónica Oltra i que s’ha elaborat amb col·lectius LGTBI i trans durant més d’un any de faena.

L’objectiu d’aquest projecte és reconéixer el dret de les persones a l’autodeterminació de gènere sentida diferent de l’assignada en el moment del naixement i despatologitzar la transsexualitat. El PP sembla que no ha entés aquest últim propòsit, si es jutja per les esmenes presentades, que insisteixen a abordar-la com un trastorn.

Els populars sol·liciten que s’afija al text la necessitat d’un informe mèdic que acredite la transsexualitat per a sol·licitar els canvis en la documentació administrativa. “Els tràmits per a expedir la documentació administrativa prevista en aquesta llei seran gratuïts, no requeriran cap intermediació i implicaran l’obligació d’aportar o acreditar documentació mèdica”, diu una de les modificacions suggerides. “Si a una persona ‘cis’ (que no és transsexual) no se li demana un informe mèdic, per què sí que s’ha de fer amb una persona ‘trans’?”, ha preguntat el diputat de Compromís, Fran Ferri.

Així mateix, els populars proposen que a les escoles el respecte de la identitat de gènere sentida estiga supeditat a l’ideari del centre. “Els centres educatius tindran una persona que coordinarà el pla de convivència i igualtat i les activitats de sensibilització dirigides a tota la comunitat educativa, sobre identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat sexual i familiar, triada d’acord amb el seu ideari”, diu l’esmena. Per a justificar aquesta posició, els populars han argumentat que “qualsevol ideari prohibeix la discriminació i també ho fa la Constitució”, segons la seua diputada María Bernal.

Un altre punt que crida l’atenció és que el PP proposa eliminar la paraula “trans”, acompanyada de “menors”, “no sabem si per a fer invisible aquesta realitat”, ha retret una diputada del PSPV. La socialista Rosa Falastín Mustafá ha interpel·lat els populars sobre si aquesta era una manera de camuflar l’objecció de consciència per no aplicar la llei a les escoles.

Les esmenes del PP han estat rebutjades per tots els grups parlamentaris (PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans), excepte una transaccional per a dotar la llei de pressupost. El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que amb aquest projecte “la diversitat deixa de ser una malaltia i l’Administració passa de ser un problema a prestar ajuda”.

PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han pactat la majoria d’esmenes presentades. Entre aquestes s’inclou crear unitats d’atenció provincials i pisos tutelats per a les persones trans que puguen quedar-se al carrer per discriminació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha