eldiario.es

9

Vicent Marzà "Als centres educatius es reprodueixen moltes situacions socials a les quals cal fer front"

El conseller d'Educació s'ha referit a l'agressió d'un estudiant a altres companys en un institut de Villena durant unes jornades d'igualtat i convivència en els centres educatius

Jornades sobre igualtat i convivència als centres educatius.

Jornades sobre igualtat i convivència als centres educatius.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat aquest cap de setmana les primeres jornades de persones coordinadores d'igualtat i convivència, amb el títol 'Construïm entorns segurs i intervinguem davant de l'assetjament escolar i la LGTBfòbia'.

En l'obertura de les sessions, el conseller Vicent Marzà ha comentat els fets ocorreguts divendres en què un estudiants va agredir altres companys en un institut: "Ahir va ser un dels dies més durs des que sóc conseller pel que va passar a Villena. Totes i tots els qui som docents sabem com és de difícil donar resposta a tot allò que es genera a l'aula. Volem transformar el món, volem generar totes les eines necessàries de formació del professorat per a contribuir-hi. Volem millorar en el dia a dia per a previndre conflictesi per a construir per contruir espais d' igualtat i de convivència però la responsailitat per aconseguir-ho no és sols dels docents".

El responsable d'Educació ha afegit: "Els canvis s'han de produir a nivell global des de tots els agents de la societat. Les escoles no poden solucionar soles tot açò. Als centres educatius es reprodueixen moltes situacions que són conseqüència de situacions socials a les quals cal fer front des de molts punts de vista, l'educatiu n'és un però no l'únic. Volem no només una escola inclusiva, sinó tindre una societat inclusiva'.

Així mateix, s'ha dfet evident que és ara quan l'administració educativa està aconseguint que es visualitzen, es detecten i s'intervinga en els casos d'assetjament escolar i s'ha insistit en que ara es veuen més els casos perquè és detecten, no com abans que no es donava compte del que estava passant i no es posava solució a aquesta problemàtica.

El conseller ha recordat la creació de les figures de coordinadors i coordinadores d'Igualtat i Convivència tots els centres educatius valencians des d'aquest curs: "Volem impregnar tota la comunitat educativa d'aquestes estratègies i que els coordinadors i coordinadores servisquen de catalitzadors d'això amb eixes ganes de canviar moltes coses amb experiències que ja existien en alguns casos però que no eren generalitzades". També ha apuntat que aquesta és la primera jornada monogràfica sobre el tema que fins ara no s'havia tractat en termes de formació per part de l'administració educativa.

450 docents han omplit l'aforament de la jornada i Educació ha retransmés la jornada per Internet davant l'allau de sol·licituds de participació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha