Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Renfe recupera després de 9 anys el servei de rodalia entre l'Alcúdia de Crespins i Moixent a partir del 15 de maig

Estació de tren de Moixent

Toni Cuquerella

0

Nou anys després el tren de rodalia tornarà a arribar a Moixent, allargant la línia C-2 des de l'Alcúdia de Crespins, serà a partir del miércoes 15 de maig quan es puga realitzar el trajecte València-Xàtiva-Moixent. El servició suposarà la circulació novament de 25 serveis (13/12) per sentit entre totes dues estacions, i deixarà així de prestar-se el transport per autobús com s'ha estat realitzant durant aquest temps.

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha finalitzat les obres i rebut la necessària autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF) per a posar en servei el tram L'Alcúdia de Crespins-Moixent, corresponent al trajecte del Corredor Mediterrani Xàtiva-Nus de la Encina La Teja, a la província de València.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el desenvolupament del tram La Encina-Xàtiva de la connexió d'alta velocitat entre València, Xàtiva, Villena, Alacant, Elx i posteriorment Múrcia.

Aquestes noves connexions estan dissenyades per a permetre el trànsit de viatgers i mercaderies, tant en ample ibèric com ample estàndard.L'estrena de la via ja va tindre una prèvia el mes de febrer passat quan el mateix ministre de Foment, José Luis Ábalos, realitzava un viatge de prova al tren de rodalia, juntament amb altres autoritats locals i autonòmiques.

Amb una longitud de 18,9 km situats en els termes municipals de Moixent, Vallada, Montesa i l'Alcúdia de Crespins, el tram discorre sobre plataforma de nou traçat (variant de Moixent) sobre plataforma reacondicionada de l'antic ferrocarril Madrid-València, així com sobre plataforma existent de la línia C-2 de Rodalia.

Entre les actuacions realitzades destaquen la construcció d'una nova estació a Vallada, la remodelació de l'estació de Montesa i reestructuració de la subestació de tracció de Vallada. També s'ha ressaltat l'eliminació d'un pas a nivell de vehicles i vianants que comunicava les localitats contigües de Canals i l'Alcúdia de Crespins, pas que ha passat a ser inferior a les vies.

Aquest trajecte té una longitud aproximada de 40 km que discorren pels termes municipals de la Font de la Figuera, Moixent, Vallada, Montesa, Canals i L'Alcúdia de Crespins, tots ells situats a la comarca de la Costanera. No obstant això queda pendent la parada amb estació a la Font de la Figuera, com s'ha reclamat històricament recuperar des d'aquesta localitat.

Etiquetas
stats