Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís porta a Brussel·les dos policies que van denunciar un home per parlar-los en valencià

Jordi Sebastià, de Compromís.

elDiariocv

Dimarts passat un home de l'Alfàs del Pi va ser denunciat a Benidorm per adreçar-se a dos policies en valencià. Segons el diari Información, la denúnica diu el següent: “Realizando un control en vía pública el arriba denunciado cuando los actuantes proceden a identificarlo se dirige hablando en Valenciano. En retiradas (sic) ocasiones se le dice que no hablamos valenciano y que se dirija a los actuantes en castellano a lo que se niega en retiradas (sic) ocasiones manifestando que realizamos un servicio de chulería”.

El butlletí en el qual figura aquesta denúncia no va ser signat per la persona denunciant, que va assegurar sentir-se “humiliada” -ja que a més l'incident es va produir a l'eixida del col·legi mentre esperava el seu fill- i va avançar que presentaria diverses denúncies.

La coalició Compromís, a través del senador Carles Mulet, ha demanat en el Senat la compareixença del ministre d'Interior, màxim responsable de la Policia Nacional, perquè explique aquests fets “totalment fora de lloc” i que són “un clar exemple que la diversitat lingüística és un tema que no ha sigut tancat i prossegueix la visió paternalista, colonialista i coercitiva de qui creu ostentar la raó i l'única oficialitat”.

A més, el responsable del grup en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, registrarà una pregunta d'urgència en la Comissió Europea al·ludint a la Carta de Llengües regionals, signada per tots els estats membres. “L'últim cas succeït a Benidorm no és una cosa aïllada. És fruit de la intolerància i el menyspreu amb el qual hem de conviure els ciutadans del País Valencià per a expressar-nos en la nostra pròpia llengua ”, ha explicat.

Etiquetas
stats